26.03.2019 01:14
для всіх
106
    
  - | -  
 © Поліанна М

Витвори народного декоративного мистецтва

Витвори народного декоративного мистецтва

Народне декоративне мистецтво – це невід`ємна частина будь-якої культури. Кожному близькі і зрозумілі емоції, образи і почуття, закладені в ньому. Воно покликане прищепити почуття прекрасного і допомогти у формуванні гармонійно розвиненої особистості.

В основі цього виду мистецтва лежать споконвічні мистецькі традиції народу, а вони, в свою чергу, позитивно відбиваються на вихованні молодого покоління. Створені руками народних майстрів витвори передають красу навколишнього світу, тому що наповнені любов`ю до рідної землі.

Народні умільці і ремісники протягом століть наповнювали села і міста всілякими виробами з дерева, металу, глини, килимами та тканинами. Особлива популярність належить, звичайно, українській вишиванці. Також, варто згадати відомі і за межами України, петриківський та косівський розписи.

Різноманіття народного декоративного мистецтва зустрічається в будь-якому куточку нашої батьківщини. Незвичайні промисли представлені на Сході, Заході, Півдні, Півночі, в центральних регіонах. Закарпаття, Полтавщина, Одещина чи Дніпро, куди б ви не потрапили, скрізь можна зустріти той чи інший вид декоративного мистецтва.

Широко відомі, наприклад, гуцульські різьбярі. Їх роботи славляться своєю технікою рельєфного різьблення, тонкістю і витонченістю виконання. Але крім Карпат ці твори мистецтва створюють і в інших регіонах. Донецький край теж відомий своїми майстрами.

Очевидно, що кількість, глибина і різноманітність народних мистецтв говорить про невичерпні фантазії народу, його почуття прекрасного і величезний талант. І наша земля ними сповнена.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!