18.07.2019 12:21
для всіх
226
    
  1 | 1  
 © Поліанна М

Справжня відповідальність буває тільки особистою

Відповідальність – важлива здатність, яка характерна тільки для дозрілої особистості. Так в чому ж полягає відповідальність? Чому особиста відповідальність є справжньою?

Відповідальність – здатність особистості відповідати за наслідки своїх вчинків. Таке слово в житті зустрічається багато разів. Воно має пряме відношення до роботи, закону і сім`ї. Вперше індивід стикається з відповідальністю, саме в юному віці, в своїй сім`ї. Коли дитина десь завинила і приходить момент покарання. Далі, школа. Там невивчені уроки і розбиті м`ячем вікна. Теж потрібно нести відповідальність. Потім робота: запізнення, прогул або недотримання термінів. Закон вимагає дотримання правил, за порушення піде покарання. Тяжкість залежить від рівня злочину.

Існує два види відповідальності: колективна і особиста. Колективна допомагає заховати винуватця, там відповідають всі разом, а винуватому все сходить з рук. В особистому ж такого статися не може. Якщо людина завинила – зобов`язана відповісти. Тільки її можна назвати справжньою, саме вона вимагає розплати.

Тільки особиста відповідальність може бути справжньою, колективна ж розподіляє покарання на всіх, на відміну від першої. Тільки вона покарає справжнього винуватця.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!