27.07.2019 10:29
для всіх
216
    
  - | -  
 © Поліанна М

Здоровий спосіб життя

Здоровий спосіб життя

Як говорить народна мудрість: «У здоровому тілі – здоровий дух». І дійсно, щоб рости, розвиватися, добре вчитися, потрібно бути здоровим. Людина, у якої щось болить не може бути повноцінним членом суспільства і гармонійною особистістю.

Я по собі знаю, як неприємно хворіти. Всі друзі та однокласники навчаються, дізнаються в школі багато нового, цікавого. А після уроків грають у веселі ігри у дворі. І тільки ти лежиш вдома з температурою, хворим горлом, нежиттю. Доводиться пити несмачні, гіркі ліки, а іноді навіть отримувати болючі уколи.

Останній раз, коли я хворів, пропустив екскурсію в Київ. Відправився весь клас. Хлопці були в захваті після поїздки. Привезли багато сувенірів: магнітиків, фігурного шоколаду, листівок. А ще фотографії та просто позитивні емоції на цілий рік вперед.

Тепер я розумію в чому причина. Щоб не було подібних розчарувань, потрібно вести здоровий спосіб життя. В першу чергу, дотримуватися розпорядку дня. Режим активності і відпочинку дуже важливий для повноцінної роботи організму. А ще необхідно правильно, повноцінно харчуватися. І ніяк не перекушувати на бігу шоколадками, булочками та іншими шкідливими продуктами. Треба їсти багато овочів, фруктів, горіхів, натурального меду.

Тепер я знаю, що слід робити, щоб хворіти якомога рідше. За допомогою мами вже склав режим дня, повісивши його над ліжком. Їм багато овочів, а вранці обов`язково каші, які раніше не любив. Роблю зарядку відразу після сну. Рідко дивлюся телевізор. Влітку їжджу на велосипеді. А взимку обов`язково навчуся кататися на лижах. Думаю, тепер мені ніяка застуда не буде страшною.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!