01.08.2019 13:58
для всіх
1183
    
  1 | 1  
 © Поліанна М

Птахи зимою

Птахи зимою

Птахи це чудові Божі творіння, які дуже мені подобаються. Взимку з природою відбувається багато змін, і птахів ця пора року теж не обходить стороною.

Деякі птиці поводяться дуже хитро. Їм не подобається зима, тому восени вони збираються в свої зграї і відлітають в теплі краї. Таких птахів називають перелітними, і вони уникають зими все своє життя. І, напевно, за таке своє пташине життя ніколи так і не бачать снігу.

Але не всі пташки втікають на південь. Багато птахів залишаються зимувати, наприклад, голуби, чайки, снігурі, горобці та синиці. Після того, як випадає сніг, знайти їжу набагато складніше, адже всі комахи в своїй зимовій сплячці під кучугурами. Ягоди і насіння теж взимку майже не знайти на гілках і кущах. Що ж птахам робити? Багато з них клюють ягідки горобини. Це одне з небагатьох дерев, яке піклується про птахів взимку і залишає їм свій яскравий плід. Допомагають пташкам і люди, які підгодовують їх насінням і хлібом в парках. Багато дітей люблять робити годівниці. Якби пташки вміли говорити, то точно б дякували за все це.

Птахам, які залишаються на зиму в місті, доводиться важко і ми всіляко повинні їм допомагати. Хто ж їм допоможе, якщо не ми?

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!