01.08.2019 14:02
для всіх
237
    
  1 | 2  
 © Поліанна М

Добро і зло

Добро і зло

Добро і зло це те, що завжди було і завжди буде. У казках, в суспільстві, в фільмах, у вчинках людей, та й в усьому світі. А чи можна існувати взагалі без цих понять? Або без якогось одного з них?

Якщо добро і зло зникнуть з понять світу, він стане абсолютно безликим. Люди будуть абсолютно бездушними. Але бездушними не в тому сенсі, що жорстокими і злими. А в тому, що люди стануть подібні до роботів. Якщо не залишиться добра і зла, залишиться тільки байдужість, і світ втратить свої фарби, як яскраві, так і похмурі. Хіба комусь потрібен сірий, одноманітний і зовсім нецікавий світ?

Може, всім було б добре, якби з нашого світу зникло все зло? Це може здатися дивним, але ні. Ми знаємо про добро тільки тому, що існує зло. Ми розуміємо, що добро є добром тільки за рахунок існуючого контрасту. Якщо зла не залишиться, добро втратить своє значення. Воно стане нормою, і з часом його перестануть цінувати. Без зла добро не буде добром, і навпаки. Ці два поняття залежать один від одного і, незважаючи на своє вічне протистояння, існувати окремо просто не можуть.

Добро і зло будуть існувати до тих пір, поки буде існувати людський світ, і по-іншому ніколи не буде.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 01.08.2019 19:47  Надія Крайнюк => © 

Тобто, Ви хочете сказати, що зло-добро є одним із прикладів діалектичного закону боротьби і єдності протилежностей? Що ж, цікаво.