15.08.2019 20:40
для всіх
220
    
  1 | 1  
 © Поліанна М

Що таке краса

Що таке краса

Творець створив Всесвіт гармонійним і прекрасним. С самого народження, людину оточує незрівнянна краса світу. Як таємничий могутній ліс, скільки таємниць і загадок зберігається в його мудрому мовчанні! Як прекрасний весняний луг, де достаток фарб польових квітів сплітає чарівний килим! Як прекрасне літнє небо, на якому мерехтливі золотом зірки пропонують пірнути нам в таємницю світобудови! Як захоплює погляд розбурхане море, занурюючи нас в роздуми і мрії! Як очищає людську душу полум`я вогню, наче спалюючи все зайве і непристойне! На які переживання нас наштовхує нудний дрібний дощ?

І немовля приходить на світ красивим. З яким інтересом пізнає людина навколишній світ, як щиро захоплюється, дізнавшись нове, як просто він приймає всю ту красу, створену матінкою-природою. Які прекрасні милосердні емоції виникають у малюка при спілкуванні з братами нашими меншими. Дорослішаючи, людина змінюється – зникає дитяча наївність.

Крім створеного Природою, людина створила й самостійно багато прекрасного – геніальної музики, неповторних картин, окрилюючих віршів і вічних архітектурних пам`яток. Ці творіння живуть у віках, будучи джерелом краси і гармонії.

У багатьох людей, які не обділені природною зовнішньою красою – правильними рисами обличчя, хорошою стрункою фігурою за пихатою розпущеністю, ховається черстве серце і егоїстична душа. Їх нутро переповнює злість і жорстокість, жадібність, заздрість і лицемірство. Вчинки і думки таких зовні красивих людей підпорядковані задоволенню своїх потреб. Слова їх дурні і злі. Життя їх абсолютно марне та безглузде. Вони не розуміють любові, а плекають егоїзм і себелюбство. У них немає гармонії ні з собою, ні з оточуючим. І ніхто з розсудливих людей не зможе назвати таких людей красивими.

А є люди, у яких за зовнішньою непривабливістю таїться прекрасна світла душа, милосердне серце. Їх мудрі доброзичливі слова, значущі осмислені вчинки, благопристойні бажання осяюють внутрішнім світлом зовнішність. Доброта, дружелюбність, співчуття, любов до навколишнього середовища роблять людину прекрасною, і будь-який вважатиме її істинно красивою.

Для мене краса – це гармонія зовнішнього і внутрішнього, думок і вчинків.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!