15.08.2019 20:32
для всіх
223
    
  - | -  
 © Поліанна М

В здоровому тілі – здоровий дух

В здоровому тілі – здоровий дух

Природа створила людину гармонійною, заклавши ґрунтовний фундамент для фізичного здоров`я і психологічного благополуччя. Однак, як правило, в сьогоднішні дні ми зустрічаємо людей з двома крайностями у ставленні до свого тіла і душі. Деякі, піклуючись про енергію, красу, бадьорості тіла, відкидають вплив психічних процесів, переживань, емоцій, думок про самопочуття і здоров`я. Захворівши якоюсь недугою, вони сліпо слідують канонам ортодоксальної медицини, не намагаючись зрозуміти причин їх недуги. Інші, женучись за душевним комфортом, оточують себе матеріальним достатком, забуваючи, що людина виходець з природи. А в природі всього живого необхідний рух, фізичне навантаження, нехай навіть у вигляді імітації боротьби за виживання.

Але ж існуюча формула здоров`я: рівновага фізичної і духовної активності. Помилкою є думати, що слідувати Природі – це коритися своїм бажанням, ні в чому собі не відмовляючи. Кожній людині необхідно щодня рухатися, проводячи на свіжому повітрі мінімум 2-3 години. Величезну користь приносять заняття плаванням, аеробікою, танцями, велосипедні прогулянки. Та й модна зараз йоговськая гімнастика – прекрасний спосіб занурення в океан здоров`я, що пробуджує взаємну любов тіла і духу.

Особливу увагу слід приділяти режиму і якості харчування. Не ґвалтувати організм, поглинаючи їжу без апетиту, не переїдати. Приймати їжу краще часто і потроху, урізноманітнити свій раціон. Пам`ятати про таємничу лікувальну силу води – гарні всі водні процедури. Треба навчитися розслаблятися, скидаючи м`язові «затиски».

Людині допоможуть всі фізичні вправи, всі види оздоровчих процедур, якщо вона буде шукати красу внутрішню, домагатися гармонії тіла і духу, і обов`язково розуміти і приймати мудрість Природи.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!