19.10.2019 10:31
для всіх
6557
    
  10 | 10  
 © Поліанна М

Справжня дружба

Справжня дружба

Дуже багато написано і сказано про дружбу, що навіть важко вигадати, що ще можна додати. Але скільки є людей, стільки й існує понять про дружбу. Кожен її розуміє і сприймає по-своєму. Чи існує взагалі справжня дружба? Про це замислюється майже кожен.

Ми часто плутаємо поняття: друзі, товариші та колеги. Багато хто вважає, що у друзів повинні бути однакові захоплення, загальні погляди на життя. Але скільки є прикладів щирої дружби між людьми різних матеріальних благ; соціального стану; різних національностей; з великою різницею у віці; з різною освітою.

Одними з головних складових дружби є щирість і чесність. Щирість в словах, вчинках. Щиро порадіти твоєму успіху може тільки друг, також і поспівчувати, коли тобі погано. І безумовно, відданість і повага один до одного грають важливу роль. Справжній друг вислухає, порадить, але ніколи не буде нав`язувати своєї думки, своїх переконань; не залишить наодинці з бідою. Ще краще дружба перевіряється відстанню і часом.

Зі справжніми друзями ми не боїмося здатися слабкими, нецікавими, дурними, смішними. Друг сприймає тебе таким, яким ти є насправді, з усіма перевагами і недоліками. Друг не засудить, не зрадить, з ним не страшні будь-які негаразди.

Справжні, щирі, дружні відносини побудувати вдається не кожному. Справжня дружба будується на чомусь незрозумілому на перший погляд, незвичному, чого відразу і не поясниш. Вона не чекає подарунків і нагород. Дружба просто існує. Потрібно вчитися цінувати справжню дружбу, тоді щасливий будеш сам і принесеш щастя оточуючим тебе людям.

Справжніх друзів з`єднує душевна близькість, так би мовити – спорідненість душ. Спілкування між людьми, безкорисливі вчинки і є основою фундаменту для дружби. Вона захована далеко, в глибинах душі, а не в повсякденних буднях. І така дружба існує!

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 14.03.2023 22:09  Supchik => © 

Класний твір