19.10.2019 10:26
для всіх
3365
    
  4 | 4  
 © Поліанна М

Останній дзвоник

Останній дзвоник

Останній дзвоник вже став традиційним святом у школярів. Він сповіщає про закінчення навчального року. Останній дзвінок – веселе і водночас сумне свято. Одним він віщує канікули, а для випускників – путівку в доросле життя, з безліччю сюрпризів, подоланням різних життєвих шляхів.

Час пролітає непомітно, не встиг продзвеніти перший дзвоник, як ти вже опинився на останньому. Останній дзвінок підводить підсумкову межу після закінчення навчання і стає початком випускних іспитів, проходження шкільної практики. Для наймолодших учнів – передвісником літніх канікул. Але в будь-якому випадку, початком чогось нового.

Всі вчителі та учні збираються в шкільному дворі або в актовому залі для проведення урочистої лінійки. У цей день старшокласники прощаються зі школою і дитинством. Вже завтра для них починається нове життя, сповнене несподіванок.

У цей день всі святково одягнені: дівчата – в шкільній формі, а хлопчики – в ділових костюмах. Випускники виходять в актовий зал по збудованому коридору з першокласників. В кінці свята старшокласники дарують своїм молодшим друзям з першого класу різні подарунки, в основному це – шкільне приладдя (зошити, ручки, кольорові олівці, альбоми для малювання і т. д.).

По закінченню свята зазвичай дзвонять в дзвіночок, він символічно зображує шкільний дзвоник. Дзвіночком дзвенить першокласниця, яку несе на руках одинадцятикласник. В душі у кожного учня промайне смуток про безповоротне дитинство, про кінець навчального року, про радісні моменти, які відбулися в стінах школи за рік, що минув.

Учні випускних класів відпускають на вулиці повітряні кульки, які летять високо в небо. А наостанок виконують свій перший вальс. Дитинство йде, попереду чекає доросле життя.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!