20.10.2019 11:32
для всіх
957
    
  1 | 1  
 © Поліанна М

Якби я був учителем

Якби я був учителем

Таке цікаве питання – що було б, якби я був учителем... Любив би я свою роботу? Я думаю, що професія вчителя в першу чергу неоднозначна, як і все в нашому житті. У всього є дві сторони медалі. Все залежить від людини, що навчає.

У цій роботі є безліч важких моментів – від уміння знайти спільну мову з учнями та батьками до ненормованого робочого дня з невеликою зарплатою і перевіркою зошитів по ночах в якості бонусу. Але, як на мене, все це з лишком перекриває любов і повага учнів, в житті яких ти займаєш не останнє місце в житті. Якби я був учителем, я б в першу чергу був би відповідальним і адекватним наставником і керівником. Тому я б намагався вкласти в своїх учнів все найкраще і важливе, щоб вони виросли достойними людьми. Взагалі людські якості для будь-якої професії займають перше місце в житті. І якщо ти хороша людина і ставишся до оточуючих з добротою і справедливістю, то все це до тебе обов’язково повернеться. А діти, як ніхто інший, відразу відчувають, що представляє собою той, хто зараз займає друге місце в їхньому житті після батьків. Учитель повинен постійно розвиватися, бути в курсі всього нового і це теж величезний плюс.

А які позитивні емоції отримуєш, спілкуючись з молодими і веселими хлопцями не тільки на уроці, а й на позакласних заняттях, а також в поході, на екскурсії або на шкільному святі. Але ж все це невід`ємна частина роботи педагога. Багато людей можуть похвалитися таким насиченим і цікавим способом життя на роботі?

Дуже часто люди, проживши життя, на схилі років з теплотою згадують тих, хто вплинув на їхнє життя – не тільки дружину, друзів і батьків, але і вчителів. Якби я був учителем, я б постарався стати для своїх учнів саме такою людиною!

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 20.10.2019 13:51  Каранда Галина => © 

І висновок: "Як добре, що я таки не вчитель!"))
Так?)