20.10.2019 11:39
для всіх
1490
    
  4 | 4  
 © Поліанна М

Магія казок

Магія казок

Сучасна людина живе в швидкісному часі – все змінюється буквально на очах, в будь-який куточок Землі можна потрапити за лічені години чи дні. Без особливих зусиль можна спілкуватися і дізнаватися новини за допомогою Інтернету.

А скільки подорожей можна було зробити, скільки дізнатися нового в стародавні часи? Трішки. І людина створила казку. Завдяки їй слухач або читач потрапляв в найдивовижніші місця, вивчав життя предків, здійснював подорожі у часі, зустрічався з незвичайними героями. Через казку передається від батьків до дітей життєвий досвід, моральні й духовні цінності, закони життя. Казки попереджають людей: твори добро, адже воно переможе зло, будь працьовитим і милосердним – ти будеш винагороджений, а лінь і егоїзм завжди будуть покарані. Ще з сивої давнини народ передавав потомкам чудові фантастичні мрії про правду і людське щастя.

Казки обожнюють всі – і дорослі, і діти, адже вони не мають віку. Саме вони вселяють в наші душі магію, вони поширюють затишок, тепло і поліпшують настрій. Адже людині необхідно інколи відірватися від реального світу і вдихнути аромат казкового. Казка розважає, відволікає від важкої дійсності.

У багатьох казках за оригінальною формою оповіді, незвичайними героями, неймовірними пригодами ховається глибокий зміст. Казки вчать нас жити, виховують, вони стають зразком вчинків, думок і дій. Народні фольклорні казки завжди мають щасливий кінець – вони вчать людину бути оптимістом, не зупинятися перед труднощами.

Казки чарівні не через те, що вони – вигадки і фантазії, магія і чаклунство, а тому, що їх чари формують моральний, етичний образ людини, її життєву позицію.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 25.10.2019 16:21  Микола Щасливий 

Ти скажи, "Мені казково" ))

 22.10.2019 12:59  Ольга Білицька => © 

Може саме через любов людей до казок є таким популярним жанр фентезі?