29.03.2020 22:22
для всіх
1876
    
  - | -  
 © Дистанційне Навчання З Фізики

Розв’язування задач на послідовне й паралельне з’єднання провідників

Розв’язування задач на послідовне й паралельне з’єднання провідників 8 клас
Розум, який розширив свої межі, ніколи вже не звузиться.
А. Ейнштейн

Мета онлайн уроку: формувати під час дистанційного навчання вміння розв’язувати задачі: аналізувати умову, грамотно оформляти задачі, виконувати необхідні креслення.

Актуалізація опорних знань. Перевірка знань

Самостійна робота

Завдання 1.

Сформулюйте та запишіть формули законів послідовного з’єднання провідників.

Завдання 2.

Сформулюйте та запишіть формули законів паралельного з’єднання провідників.

Завдання 3.

Сформулюйте та запишіть формулу закону Ома для ділянки кола.

Застосування набутих знань по темі «Послідовне й паралельне з’єднання провідників»

Опрацьовуємо дистанційно задачі в робочих зошитах.

Задача 1.

До двох паралельно з’єднаних однакових резисторів додали послідовно ще один. Як (у скільки разів) змінився загальний опір з’єднання?

Підказка: Для зручності, накресліть спочатку схему з’єднання. Рахуємо та записуємо формулою опір спочатку двох паралельно з’єднаних резисторів, а далі вже взявши одержаний опір, рахуємо загальний.

Задача 2.

До двох послідовно з’єднаних однакових резисторів додали паралельно ще один. Як (у скільки разів) змінився загальний опір з’єднання?

Підказка: Для зручності, накресліть спочатку схему з’єднання. Рахуємо та записуємо формулою опір спочатку двох послідовно з’єднаних резисторів, а далі вже, взявши одержаний опір, рахуємо загальний.

Задача 3.

Обчислити загальний опір ділянки кола...

Обчислити загальний опір ділянки кола, якщо R1=R2=R3=60 Ом, R4=40 Ом.

Підказка: Спочатку рахуємо опір резисторів R1 та R4, далі R2 та R3, і лише потім рахуємо спільний опір цих двох ділянок.

Задача 4.

Обчислити загальний опір...

Обчисліть загальний опір ділянки кола, якщо R2=R3=R4=27 Ом, R1=3 Ом.

Підказка: Спочатку рахуємо опір резисторів R2, R3 та R4, далі рахуємо спільний опір цієї ділянки та резистора R1.

Домашнє завдання

Вправи до онлайн уроку «Розв’язування задач з теми: Послідовне й паралельне з’єднання провідників», які вкаже ваш учитель фізики.

Наприклад, Вправа 31, завдання 3 та права 32, завдання 4 за підручником «Фізика 8 клас, В. Г. Бар’яхтар, С. О. Довгий».

Наприклад, Вправа 35, завдання 4 та права 36, завдання 3 за підручником «Фізика 8 клас, П. Ф. Пістун, В. В. Добровольський».



2020 р.


Запрошуємо школярів та вчителів приєднатися до спільноти Facebook "Дистанційне навчання: Фізика":

Перейти на сторінку в ФБ


Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!