29.03.2021 18:13
для всіх
2266
    
  - | -  
 © Дистанційне Навчання З Фізики

Розв’язування задач з теми: Внутрішня енергія. Способи зміни внутрішньої енергії

Розв’язування задач з теми: Внутрішня енергія. Способи зміни внутрішньої енергії 10 клас

Мета онлайн уроку: закріпити знання під час очного або дистанційного навчання з теми «Внутрішня енергія. Способи зміни внутрішньої енергії»; формувати навички та вміння розв’язувати якісні й кількісні фізичні задачі, застосовувати набуті знання

У кожній природничій науці стільки істини, скільки в ній математики.
І. Кант

Слайд 1

Актуалізація опорних знань. Перевірка знань

Пригадайте, що таке внутрішня енергія та теплопередача. Пройдіть ще раз тест с попереднього уроку, для остаточного засвоєння пройденої теми.

Тест "Внутрішня енергія. Способи зміни внутрішньої енергії"

Контрольні запитання до онлайн уроку "Внутрішня енергія. Способи зміни внутрішньої енергії" під час дистанційного навчання.

Слайд 2

Далі, передивіться уважно відео з прикладами розв’язання задач по темі «Внутрішня енергія. Теплопередача». Ці знання вам знадобляться, щоб виконати всі подані нижче вправи. Бажаю успіху!

PlayVideo YouTube

Слайд 3

Застосування набутих знань по темі «Внутрішня енергія. Способи зміни внутрішньої енергії»

Опрацьовуємо задачі в робочих зошитах.

Задача 1

Обчисліть внутрішню енергію 300 г гелію, температура якого становить 270С.

Підказка: Потрібна одна з формул з §36.

Слайд 4

Задача 2

Яку кількість теплоти потрібно надати шматку льоду масою 500 г, щоб перетворити його на пару за температури 1000С?

Підказка: Спочатку обчислюємо кількість теплоту, яка потрібна, щоб розтопити лід. Далі шукаємо кількість теплоти, яку треба затратити для нагрівання води (розтоплений лід) до температури кипіння. І в третій дії, рахуємо кількість теплоти, яка потрібна для випаровування усієї маси води. Лишиться тільки все додати. Також, кожен мав вже помітити, що ця задача дуже подібна на перше завдання з відео, яке вказане на початку цього уроку.

Слайд 5

Задача 3

Внутрішня енергія гелію дорівнює 12МДж. Чому рівний об’єм цього газу, якщо він перебуває під тиском 200кПа?

Підказка: Весь розв’язок можна підгледіти на відео з попереднього уроку «Внутрішня енергія. Способи зміни внутрішньої енергії».

Слайд 6

Задача 4

У воду масою 800 г, при температурі 800С, кидають шматок льоду за 00С. Порахуйте масу льоду, якщо він весь розтанув.

Підказка: Використовуємо рівняння теплового балансу. Розв’язок дуже подібної задачі ви можете знайти на ст. 219 (підручник «Фізика 10 клас, В. Г. Бар’яхтар, С. О. Довгий»).

Слайд 7

Домашнє завдання

Вправи до онлайн уроку «Розв’язування задач з теми: Внутрішня енергія. Способи зміни внутрішньої енергії», які вкаже ваш учитель фізики.

Наприклад, Вправа 36, завдання 4 за підручником «Фізика 10 клас, В. Г. Бар’яхтар, С. О. Довгий».


PlayРозв’язування задач з теми: Внутрішня енергія. Способи зміни внутрішньої енергії


Запрошуємо школярів та вчителів приєднатися до спільноти Facebook "Дистанційне навчання: Фізика":

Перейти на сторінку в ФБ


Дистанційне Навчання З Фізики цікавиться

  • Дистанційне Навчання З ФізикиМаєте питання, пропозиції або помітили помилку? Напишіть нам та ставте лайк!
  • Задонатити
  • Добровільну фінансову допомогу на розвиток проекту у вигляді довільної суми коштів, яка Вас не обтяжує, можна швидко надіслати за вказаним під кнопкою "Задонатити" посиланням

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!