08.04.2020 17:16
для всіх
1867
    
  - | -  
 © Дистанційне Навчання З Фізики

Робота і потужність електричного струму

Робота і потужність електричного струму 8 клас

Мета онлайн уроку: увести під час дистанційного навчання поняття роботи та потужності електричного струму як фізичних величин

Та вся сучасна цивілізація на електриці стоїть.
Д. Глуховський «Метро 2034»

Слайд 1

Актуалізація опорних знань. Перевірка знань

Перевірочна самостійна робота

1. Які умови повинні виконуватися для появи та існування електричного струму?

2. Дайте означення електричної напруги, назвіть її одиниці в СІ.

3. Дайте означення сили струму, назвіть її одиниці в СІ.

4. Що називається механічною роботою? Які її одиниці в СІ? (4-6 питання, це матеріал з 7 класу. Якщо забули, знайдіть відповіді в Інтернеті. Наприклад, ось урок про механічну роботу.)

5. Що характеризує потужність? Які її одиниці в СІ?

6. Запишіть формулу залежності потужності та роботи.

Слайд 2

Вивчення нового матеріалу «Робота і потужність електричного струму»

Опрацьовуємо дистанційно параграф «Робота і потужність електричного струму»: §33 за підручником «Фізика 8 клас, В. Г. Бар’яхтар, С. О. Довгий» або §37 за підручником «Фізика 8 клас, П. Ф. Пістун, В. В. Добровольський». Але спочатку перегляньте відео по даній темі.

PlayVideo YouTube

Слайд 3

Тепер, перечитавши уважно параграф, записуємо головне. Для зручності, все воно виділене нижче.

Електролічильник — це прилад для прямого вимірювання роботи струму.

Слайд 4


На ділянці кола електричний струм виконує роботу, значення якої дорівнює добуткові напруги U, сили струму I і часу t проходження струму в колі: A = UIt.


Слайд 5

Потужність електричного струму — фізична величина, що характеризує швидкість виконання струмом роботи й дорівнює відношенню роботи струму до часу, за який цю роботу виконано:

Формула потужності електричного струму.

де P — потужність електричного струму; A — робота струму за час t.

Оскільки A = UIt, то P = UI

Одиниця потужності в СІ — ват: 1 Вт = 1 Дж/с.

1 Вт — це потужність струму силою 1 А на ділянці кола з напругою 1 В.

Слайд 6


Закріплення набутих знань

Пройти інтерактивний тест онлайн уроку «Так – Ні».

Тест "Робота і потужність електричного струму"

Контрольні запитання до онлайн уроку "Робота і потужність електричного струму" під час дистанційного навчання.

Переписати приклади розв’язаних задач з параграфу «Робота і потужність електричного струму» в зошит та проаналізувати хід розв’язання.

Слайд 7

Домашнє завдання

Вправи до онлайн уроку «Робота і потужність електричного струму», які вкаже ваш учитель фізики.

Наприклад, Вправа 33, завдання 1, 2, 3 за підручником «Фізика 8 клас, В. Г. Бар’яхтар, С. О. Довгий».

Наприклад, Вправа 37, завдання 1, 2, 3 за підручником «Фізика 8 клас, П. Ф. Пістун, В. В. Добровольський».



2020 р.


Запрошуємо школярів та вчителів приєднатися до спільноти Facebook "Дистанційне навчання: Фізика":

Перейти на сторінку в ФБ


Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!