06.04.2020 21:58
для всіх
3849
    
  1 | 1  
 © Дистанційне Навчання З Фізики

ЛР. Дослідження електричного кола з паралельним з’єднанням провідників

ЛР. Дослідження електричного кола з паралельним з’єднанням провідників 8 клас
Практика завжди має бути побудована на хорошій теорії.
Л. да Вінчі

Мета онлайн уроку: розкрити під час дистанційного навчання взаємозв’язок між силою струму, напругою та опором кола в разі паралельного з’єднання провідників; формувати під час лабораторної онлайн роботи експериментальні навички.

Актуалізація опорних знань. Онлайн перевірка знань

Перевірочна самостійна робота

Відповідаємо письмово в робочих зошитах.

1. Що називають електричним струмом?

2. Якими є співвідношення при паралельному з’єднанні провідників між загальною силою струму в ділянці та силою струму в кожному провіднику?

3. Якими є співвідношення при паралельному з’єднанні провідників між загальною напругою на ділянці та напругою на кожному провіднику?

4. Як в коло під’єднується амперметр та вольтметр?

Вивчення нового матеріалу

Опрацьовуємо дистанційно лабораторну роботу №5 «Дослідження електричного кола з паралельним з’єднанням провідників». При підготовці використовуємо матеріал на ст. 177-178 за підручником «Фізика 8 клас, В. Г. Бар’яхтар, С. О. Довгий» або матеріал на ст. 175-176 за підручником «Фізика 8 клас, П. Ф. Пістун, В. В. Добровольський».

Увага! Лабораторна робота виконується віртуально, дані беруться у віртуальній лабораторії, техніка безпеки забороняє робити будь-які експерименти та вимірювання за межами кабінета фізики та без присутності вчителя.

В робочих зошитах записуємо тему, мету, обладнання, хід роботи, дані вимірювань (беремо з відеофрагмента) та висновок.

Для зручності, краще спочатку передивитися відео, а потім повторно переглядати і одразу виконувати лабораторну роботу.

PlayVideo YouTube

Лабораторна робота №5 «Дослідження електричного кола з паралельним з’єднанням провідників».

Мета роботи: перевірити виконання законів паралельного з’єднання провідників.

Обладнання: джерело струму, ключ, вольтметр, амперметр, дві електричні лампи на підставках, з`єднувальні проводи


Хід роботи

Дослід.

1. Накресліть схему електричного кола, що містить дві паралельно з’єднані лампи, які через ключ з’єднані з джерелом струму.

2. Зберіть електричне коло за накресленою вами схемою в віртуальній лабораторії електрики PHET.

3. Виміряйте силу струму І, що проходить у нерозгалуженій частині кола, потім силу струму I1, який тече в лампі 1, та силу струму I2, який тече в лампі 2. Накресліть схеми відповідних електричних кіл.

4. Накресліть в зошиті таблицю, в яку будуть вноситися дані дистанційної лабораторної роботи. Записуємо в неї перші відомі значення I та U.

Проскрольте таблицю вліво →

I, А

I1, А

I2, А

(I1+ I2), А

U, В

R1, Ом

R2, Ом

R, Ом

5. Виміряйте напругу U на лампах. Накресліть схему відповідного електричного кола.

Опрацювання результатів експерименту

6. Використовуючи дані з досліду, обчислюємо опори на кожному з резисторів та загальний опір усієї ділянки кола. Для обчислення використовуємо закон Ома. Загальний опір перевіряємо додатково формулою розрахунку опору для двох паралельно з’єднаних опорів.

Висновок:

7. Зробіть загальний висновок до даної дистанційної лабораторної роботи по паралельному з’єднанні провідників та запишіть в зошит.

Домашнє завдання

Вправи до онлайн уроку, які вкаже ваш учитель фізики.

Наприклад, Вправа 32, завдання 3, 5 за підручником «Фізика 8 клас, В. Г. Бар’яхтар, С. О. Довгий».

Наприклад, Вправа 36, завдання 5 за підручником «Фізика 8 клас, П. Ф. Пістун, В. В. Добровольський».



2020 р.


Запрошуємо школярів та вчителів приєднатися до спільноти Facebook "Дистанційне навчання: Фізика":

Перейти на сторінку в ФБ


Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!