13.04.2020 22:19
для всіх
2029
    
  5 | 5  
 © Дистанційне Навчання З Фізики

Закон Джоуля-Ленца. Електронагрівальні прилади

Закон Джоуля-Ленца. Електронагрівальні прилади 8 клас

пояснити під час дистанційного навчання теплову дію струму, сформувати закон Джоуля-Ленца, розглянути практичне застосування теплової дії струму в електронагрівальних приладах

Зазвичай фразу «Та що я розетку не налагоджу?» 80% чоловіків закінчують говорити в опіковому відділенні.
(Жарт із виступу КВК)

Слайд 1

Актуалізація опорних знань. Перевірка знань

Перевірочна самостійна робота

1. Дайте означення електричного струму.

2. Які дії чинить електричний струм, проходячи провідником?

3. Як рухаються частинки в твердих тілах?

4. Дайте означення кількості теплоти.

5. Що називають внутрішньою енергією тіла?

6. Запишіть формулу залежності потужності та роботи.

Слайд 2

Вивчення нового матеріалу «Закон Джоуля-Ленца. Електронагрівальні прилади»

Опрацьовуємо дистанційно параграфи про «Закон Джоуля-Ленца» та «Електронагрівальні прилади»: §34-35 за підручником «Фізика 8 клас, В. Г. Бар’яхтар, С. О. Довгий» або §38 за підручником «Фізика 8 клас, П. Ф. Пістун, В. В. Добровольський». Розпочнемо з короткого відео по даній темі.

PlayVideo YouTube

Тепер, перечитавши уважно параграф, записуємо головне. Для зручності, все воно виділене нижче.

Слайд 3

Проходження струму в провіднику супроводжується виділенням теплоти.

Закон Джоуля-Ленца:

Кількість теплоти, яка виділяється в провіднику внаслідок проходження струму, прямо пропорційна квадрату сили струму, опору провідника й часу проходження струму:

Закон Джоуля-Ленца. Формула.

Робота різноманітних електронагрівальних пристроїв ґрунтується на тепловій дії струму.

Під час роботи електронагрівальних пристроїв певна кількість теплоти виділяється і в підвідних проводах. Значне нагрівання проводів може стати причиною пожежі, тому, якщо є небезпека надмірного збільшення сили струму, до електричного кола приєднують запобіжник. Запобіжник являє собою пристрій, який розмикає електричне коло, якщо сила струму перевищить значення, допустиме для цього кола.

Слайд 4

Слайд 5

Закріплення набутих знань

Пройти інтерактивний тест онлайн уроку.

Тест "Закон Джоуля-Ленца. Електронагрівальні прилади"

Контрольні запитання до онлайн уроку "Закон Джоуля-Ленца. Електронагрівальні прилади" під час дистанційного навчання.

Слайд 6

Домашнє завдання

Вправи до онлайн уроку «Закон Джоуля-Ленца. Електронагрівальні прилади», які вкаже ваш учитель фізики.

Наприклад, Вправа 34, завдання 1 та Вправа 35, завдання 1 за підручником «Фізика 8 клас, В. Г. Бар’яхтар, С. О. Довгий».

Наприклад, Вправа 38, завдання 1 за підручником «Фізика 8 клас, П. Ф. Пістун, В. В. Добровольський».



2020 р.


Запрошуємо школярів та вчителів приєднатися до спільноти Facebook "Дистанційне навчання: Фізика":

Перейти на сторінку в ФБ


Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!