16.04.2020 11:46
для всіх
2061
    
  4 | 4  
 © Дистанційне Навчання З Фізики

Розв’язування задач на закон Джоуля-Ленца

Розв’язування задач на закон Джоуля-Ленца 8 клас
При вивченні наук приклади корисніші за правила.
І. Ньютон

Мета онлайн уроку: закріпити під час дистанційного навчання знання під час теми «Закон Джоуля-Ленца. Електронагрівальні прилади»; формувати вміння розв’язувати задачі: аналізувати умову, грамотно оформляти задачі, виконувати необхідні креслення.

Актуалізація опорних знань. Перевірка знань

Перевірочна самостійна робота

1. Сформулюйте та запишіть математичний закон Джоуля-Ленца.

2. За якою формулою можна обчислити опір провідника?

3. Що таке коротке замикання? За якої умови воно спостерігається?

Застосування набутих знань по темі «Закон Джоуля-Ленца»

Опрацьовуємо дистанційно задачі в робочих зошитах. Але спочатку подивіться відео по темі, щоб остаточно пригадати що таке «робота», «потужність» та сам «закон Джоуля-Ленца».

PlayVideo YouTube

Задача 1.

Яку роботу виконує за 5 хвилин двигун електродриля, якщо за напруги 220 В сила струму дорівнює 4А? Відповідь запишіть в кДж.

Підказка: Задача на формулу роботи електричного струму.


Задача 2.

Електричний нагрівник підключений до мережі з напругою 220 В. Знайдіть опір нагрівника, якщо потужність струму становить 4.4 кВт.

Підказка: Пригадуємо формулу потужності електричного струму та закон Ома.


Задача 3.

Яка кількість теплоти виділиться за 10 хвилин у провіднику опором 20 Ом за струму 5 А? Відповідь запишіть в кДж.

Підказка: Використовуємо закон Джоуля-Ленца.


Задача 4.

Визначте опір провідника, якщо при силі струму 2 А за 5 хвилин він виділив 2400 Дж енергії.

Підказка: Використовуємо закон Джоуля-Ленца.


Домашнє завдання

Вправи до онлайн уроку «Розв’язування задач з теми: Закон Джоуля-Ленца», які вкаже ваш учитель фізики.

Наприклад, Вправа 34, завдання 2, 4 за підручником «Фізика 8 клас, В. Г. Бар’яхтар, С. О. Довгий».

Наприклад, Вправа 38, завдання 3 за підручником «Фізика 8 клас, П. Ф. Пістун, В. В. Добровольський».



2020 р.


Запрошуємо школярів та вчителів приєднатися до спільноти Facebook "Дистанційне навчання: Фізика":

Перейти на сторінку в ФБ


Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!