05.05.2020 21:35
для всіх
2832
    
  1 | 1  
 © Дистанційне Навчання З Фізики

Фундаментальні взаємодії в природі

Фундаментальні взаємодії в природі 9 клас

Мета онлайн уроку: сформувати знання під час дистанційного навчання про фундаментальні закони в природі, межі застосування фізичних законів і теорій

Усі речі знаходяться у Всесвіті, і Всесвіт – у всіх речах: ми у ньому, він в нас. Так все перебуває в довершеній єдності.
Дж. Бруно

Слайд 1

Актуалізація опорних знань. Перевірка знань

Перевірочна самостійна робота

1. Завдяки яким взаємодіям утримуються нуклони в ядрі; електрони – в атомі; атоми – в молекулі; молекули в речовині?

2. Завдяки яким взаємодіям людина утримується біля Землі; планети – біля Сонця?

3. Які види енергії вам відомі?

Слайд 2

Вивчення нового матеріалу «Фундаментальні взаємодії в природі»

Опрацьовуємо дистанційно параграф «Фундаментальні взаємодії в природі. Межі застосування фізичних законів і теорій. Фундаментальний характер законів збереження» та записуємо головне. §39 за підручником «Фізика 9 клас, В. Г. Бар’яхтар, С. О. Довгий». Нижче виділені головні моменти з теми та відео з поясненнями.

Усю доступну для спостереження частину матеріального світу називають Всесвітом. Усі об’єкти Всесвіту та властиві їм явища наука поділяє на три якісно різні рівні: мікросвіт, макросвіт і мегасвіт.

Усі фізичні явища та існування об’єктів Всесвіту можна пояснити на основі фундаментальних видів взаємодій: гравітаційної, електромагнітної, сильної, слабкої.

Всесвіт існує в просторі та часі, властивостями яких пояснюється існування фундаментальних законів збереження — законів, яким підкоряються всі процеси будь-якого структурного рівня Всесвіту. До таких законів належать, наприклад, закон збереження і перетворення енергії та закон збереження імпульсу.

Кожна фізична теорія має межі застосування. З появою нових знань створюється нова теорія, яка зазвичай містить попередню теорію як складову.

PlayVideo YouTube

Слайд 3

Закріплення набутих знань

Пройти інтерактивний тест онлайн уроку.

Тест "Фундаментальні взаємодії в природі"

Контрольні запитання до онлайн уроку "Фундаментальні взаємодії в природі" під час дистанційного навчання.

Слайд 4

Домашнє завдання

Вправи до онлайн уроку «Фундаментальні взаємодії в природі. Межі застосування фізичних законів і теорій. Фундаментальний характер законів збереження», які вкаже ваш учитель фізики.

Наприклад, Вправа 39, завдання 1-4 за підручником «Фізика 9 клас, В. Г. Бар’яхтар, С. О. Довгий».



2020 р.


Запрошуємо школярів та вчителів приєднатися до спільноти Facebook "Дистанційне навчання: Фізика":

Перейти на сторінку в ФБ


Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!