14.05.2020 21:21
для всіх
2413
    
  5 | 5  
 © Дистанційне Навчання З Фізики

Прості механізми. Коефіцієнт корисної дії механізмів

Прості механізми. Коефіцієнт корисної дії механізмів 7 клас

Мета онлайн уроку: перевірка засвоєння знань під час дистанційного навчання про прості механізми – рухомий та нерухомий блоки; засвоєння нових знань про простий механізм – похилу площину та її різновиди, коефіцієнт корисної дії механізму як фізичної величини

Машинам поклоняються, бо вони красиві; машини цінують, бо в них закладена міць.
Бертран Рассел.

Слайд 1

Актуалізація опорних знань. Онлайн перевірка знань

Перед початком вивчення нового механізму, пройдіть тест з попереднього уроку, щоб пригадати вже вивчені прості механізми – блоки.

Тест "Рухомий і нерухомий блоки"

Контрольні запитання до онлайн уроку "Рухомий і нерухомий блоки" під час дистанційного навчання.

Слайд 2

Вивчення нового матеріалу «Прості механізми. Коефіцієнт корисної дії простих механізмів»

Опрацьовуємо дистанційно параграф §36 «Прості механізми. Коефіцієнт корисної дії механізмів» за підручником «Фізика 7 клас, В. Г. Бар’яхтар, С. О. Довгий» та записуємо головне. Але розпочати варто з відео-уроку, де все детально пояснено.

PlayVideo YouTube

Основні характеристики простого механізму: корисна робота – Aкор=Ph та повна робота – Aповна=Fh.

Коефіцієнт корисної дії (ККД) механізму — це фізична величина, яка характеризує механізм і дорівнює відношенню корисної роботи до повної роботи:

Коефіцієнт корисної дії (ККД)

Коефіцієнт корисної дії (ККД) позначають грецьким символом η (ета). Зазвичай ККД подають у відсотках.

Слайд 3

Похила площина – наступний простий механізм, який є незамінним, коли треба підняти вантаж. Чим пологіший ухил площини, тим легше виконати цю роботу. Різновидом похилої площини є клин та гвинт. Вони можуть змінювати напрям та значення прикладеної сили.

Різвноиди похилої площини

ККД похилої площини дорівнює:

ККД похилої площини

Слайд 4

Закріплення набутих знань

На останок, варто пройти тест, котрий побудований на основі контрольних запитань з підручника фізики 7 класу.

Тест "Прості механізми. Коефіцієнт корисної дії механізмів"

Контрольні запитання до онлайн уроку "Прості механізми. Коефіцієнт корисної дії механізмів" під час дистанційного навчання.

Слайд 5

Домашнє завдання

Вправи до уроку «Прості механізми. Коефіцієнт корисної дії механізмів», які вкаже ваш учитель фізики.

Наприклад, Вправа 36, завдання 1, 2, 3 за підручником «Фізика 7 клас, В. Г. Бар’яхтар, С. О. Довгий». Але спочатку детально розберіться в прикладі розв’язаної задачі на ст. 236-237, переписавши його у зошит.



2020 р.


Запрошуємо школярів та вчителів приєднатися до спільноти Facebook "Дистанційне навчання: Фізика":

Перейти на сторінку в ФБ


Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!