09.05.2020 20:43
для всіх
2344
    
  1 | 1  
 © Дистанційне Навчання З Фізики

Рухомий і нерухомий блоки

Рухомий і нерухомий блоки 7 клас

Мета онлайн уроку: засвоєння нових знань під час дистанційного навчання про прості механізми – рухомий та нерухомий блоки

Не варто винаходити те, що не можна застосувати на практиці.
Едісон.

Слайд 1

Актуалізація опорних знань. Онлайн перевірка знань

Перед початком вивчення нових механізмів, пройдіть тест з попереднього уроку, щоб пригадати вже вивчений простий механізм – важіль.

Тест "Момент сили. Умови рівноваги важеля"

Контрольні запитання до онлайн уроку "Момент сили. Умови рівноваги важеля" під час дистанційного навчання.

Слайд 2

Вивчення нового матеріалу «Рухомий і нерухомий блоки»

Опрацьовуємо дистанційно параграф §35 «Рухомий і нерухомий блоки» за підручником «Фізика 7 клас, В. Г. Бар’яхтар, С. О. Довгий» та записуємо головне. Але спершу передивіться відео по даній темі.

PlayVideo YouTube

Блок — це простий механізм, що має форму колеса із жолобом по ободу, через який перекинуто мотузку (канат).

Слайд 3

Нерухомий блок.

Нерухомий блок — це важіль з однаковими плечима. Нерухомий блок не дає виграшу в силі, проте дозволяє змінювати напрямок дії сили.

Нерухомий блок

Слайд 4

Рухомий блок.

Використання рухомого блока дає змогу отримати виграш у силі в 2 рази. Але це супроводжується програшем у відстані в 2 рази.

Рухомий блок

Нерухомі та рухомі блоки, як правило для більшої ефективності, використовують одночасно — у вигляді системи блоків.

Слайд 5

Закріплення набутих знань

На останок, варто пройти тест, котрий побудований на основі контрольних запитань з підручника фізики 7 класу.

Тест "Рухомий і нерухомий блоки"

Контрольні запитання до онлайн уроку "Рухомий і нерухомий блоки" під час дистанційного навчання.

Слайд 6

Домашнє завдання

Вправи до уроку «Рухомий і нерухомий блоки», які вкаже ваш учитель фізики.

Наприклад, Вправа 35, завдання 2, 3 за підручником «Фізика 7 клас, В. Г. Бар’яхтар, С. О. Довгий».



2020 р.


Запрошуємо школярів та вчителів приєднатися до спільноти Facebook "Дистанційне навчання: Фізика":

Перейти на сторінку в ФБ


Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!