26.06.2020 14:09
для всіх
4654
    
  3 | 3  
 © Дистанційне Навчання З Фізики

Фізика – наука про природу

Фізика – наука про природу 7 клас

Мета онлайн уроку: засвоєння під час очного або дистанційного навчання нових знань про фізику як основну природничу науку, матерію, речовину, фізичне тіло

Фізика – це наука розуміти природу.
Е. Роджерс

Слайд 1

Вивчення нового матеріалу «Фізика – наука про природу. Фізичні тіла та фізичні явища»

Опрацьовуємо дистанційно параграф §1 на сторінці 6-12 за підручником «Фізика 7 клас, В. Г. Бар’яхтар, С. О. Довгий». Для зручності, нижче ми виділили основні тези з матеріалу. Уважно прочитайте та запишіть їх в робочий зошит.

Розпочати можна з перегляду узагальнюючого відео по темі.

PlayVideo YouTube

Причини дослідження навколишнього світу людиною у давнину та зародження фізики як науки, це допитливість та повсякденні потреби.

Всесвіт складається з різних видів матерії — речовини та поля. Матерія — це все те, що нас оточує. Речовина — це один із видів матерії. У ХІХ ст. учені встановили, що крім речовини існує ще один вид матерії — поле. Наприклад, за допомогою електромагнітного поля — невидимих електромагнітних хвиль — ми маємо змогу спілкуватися по мобільному телефону. Світло теж є прикладом електромагнітного поля.

Наприкінці ХХ ст. науковці відкрили за межами Сонячної системи нові матеріальні сутності, фізичну природу яких не встановлено й нині. Ці матеріальні сутності назвали темна матерія і темна енергія. Згідно з даними 2013 р., Всесвіт на 95, 1 % складається з темної матерії й темної енергії і лише на 4, 9 % — зі «звичайної» матерії (речовини та поля).

Фізичне тіло — це об’єкт із речовини, який має зовнішню границю.

У природі постійно відбуваються зміни, які називають природними явищами. Складні природні явища розглядають як сукупність фізичних явищ — таких, які можна описати за допомогою відповідних фізичних законів. Фізичні явища бувають теплові, світлові, механічні, звукові, електромагнітні тощо.

Фізичні явища

Фізика — це природнича наука, яка вивчає найзагальніші закономірності явищ природи, властивості та будову матерії, закони її руху.

Слайд 2

Закріплення набутих знань

Пройдіть інтерактивний тест «Так – Ні» по темі.

Тест "Фізика – наука про природу. Фізичні тіла та фізичні явища"

Контрольні запитання до онлайн уроку "Фізика – наука про природу. Фізичні тіла та фізичні явища" під час дистанційного навчання.

Слайд 3

Домашнє завдання

Вправи до онлайн уроку «Фізика – наука про природу. Фізичні тіла та фізичні явища», які вкаже ваш учитель фізики.

Наприклад, Вправа 1, завдання 1, 2, 4 за підручником «Фізика 7 клас, В. Г. Бар’яхтар, С. О. Довгий».



2020 р.


Запрошуємо школярів та вчителів приєднатися до спільноти Facebook "Дистанційне навчання: Фізика":

Перейти на сторінку в ФБ


Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!