14.07.2020 21:48
для всіх
2786
    
  1 | 1  
 © Дистанційне Навчання З Фізики

Розв’язування задач з теми: Сила Ампера

Розв’язування задач з теми: Сила Ампера 9 клас

Мета онлайн уроку: закріпити знання під час очного або дистанційного навчання з теми «Сила Ампера»; продовжити формування вмінь і навичок учнів розв’язувати якісні фізичні задачі, застосовуючи набуті знання

Дослідження Ампера належать до числа найблискучіших робіт, які були проведені коли-небудь у науці.
Дж. Максвелл

Слайд 1

Актуалізація опорних знань. Перевірка знань

Пройдіть інтерактивний тест з попереднього уроку «Сила Ампера», щоб перевірити набуті знання, які будуть застосовуватися сьогодні для розв’язання якісних фізичних задач.

Тест "Сила Ампера"

Контрольні запитання до онлайн уроку "Сила Ампера" під час очного або дистанційного навчання.

Слайд 2

Застосування набутих знань по темі «Сила Ампера»

Опрацьовуємо задачі в робочих зошитах. Якщо щось не виходить, значить треба повторити пройдені теми про «магнітне поле».

Але почнемо з пояснювального відео по даній темі.

PlayVideo YouTube

Задача 1.

Вкажіть напрямок сили Ампера для усіх чотирьох випадків. Не забудьте намалювати ліній магнітної індукції.

Вкажіть напрямок сили Ампера

Слайд 3

Задача 2.

На всіх малюнках зображена сила Ампера. Зобразіть для кожного з трьох малюнків відсутні позначення: 1) напрям струму; 2) лінії магнітної індукції; 3) лінії магнітної індукції та полюси магніту.

Задачі на силу Ампера

Слайд 4

Задача 3.

В якому з двох випадків провідник буде рухатися? Побудуйте на вибраному зображенні напрямок дії цієї сили та назвіть її.

Побудуйте напрямок дії сили

Слайд 5

Задача 4.

Які сили діють на даний провідник зі струмом? Чи можна добитись того, щоб він літав в повітрі?

Сили провідника

Слайд 6

Задача 5.

Назвіть усі можливі способи, які дозволяють змінити напрям сили Ампера на протилежний.

Сила Ампера

Слайд 7

Домашнє завдання

Вправи до онлайн уроку «Розв’язування якісних задач з теми: Сила Ампера», які вкаже ваш учитель фізики.

Наприклад, проаналізувати задачу 2 (з п. 3, §4) та розв’язати її в робочому зошиті. Також виконати з Вправи 4, завдання 1, 3. Усі завдання за підручником «Фізика 9 клас, В. Г. Бар’яхтар, С. О. Довгий».


Запрошуємо школярів та вчителів приєднатися до спільноти Facebook "Дистанційне навчання: Фізика":

Перейти на сторінку в ФБ


Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!