30.09.2020 00:41
для всіх
3535
    
  1 | 2  
 © Дистанційне Навчання З Фізики

Рівномірний рух. Швидкість руху

Рівномірний рух. Швидкість руху 7 клас

Мета онлайн уроку: засвоєння учнями під час очного або дистанційного навчання нових знань про рівномірний рух та швидкість руху як фізичну величину

Життя вимагає руху.
Аристотель

Слайд 1

Актуалізація опорних знань. Онлайн перевірка знань

Пройдіть інтерактивний тест з попереднього уроку, щоб пригадати пройдений матеріал «Траєкторія руху. Шлях. Переміщення».

Тест "Траєкторія руху. Шлях. Переміщення"

Контрольні запитання до онлайн уроку "Траєкторія руху. Шлях. Переміщення" для очного та дистанційного навчання.

Слайд 2

А тепер додатково розв’яжемо задачу з попередньої теми, щоб остаточно розібратися в вивченому матеріалі.

Розв’язування задач

Вправа 7, задача 4 (за підручником «Фізика 7 клас, В. Г. Бар’яхтар, С. О. Довгий»)

У початковий момент часу тіло перебувало в точці А з координатами х0=4 м, у0=–3 м. Через певний інтервал часу тіло перемістилося в точку B з координатами х=–4 м, у=3 м. Накресліть у зошиті систему координат, зазначте точки А і B, зобразіть вектор переміщення та визначте його модуль. Чи можна, використавши дані задачі, визначити шлях, подоланий тілом?

Слайд 3

Вивчення нового матеріалу «Рівномірний рух. Швидкість руху»

Опрацьовуємо очно або дистанційно параграф §8 на сторінці 58-63 за підручником «Фізика 7 клас, В. Г. Бар’яхтар, С. О. Довгий». Для зручності, нижче ми виділили основні тези з матеріалу. Уважно прочитайте та запишіть їх в робочий зошит.

Розпочати варто з пояснювального відео по темі

PlayVideo YouTube

Рівномірний прямолінійний рух

Рівномірний рух — це механічний рух, у ході якого за будь-які рівні інтервали часу тіло долає однаковий шлях.

Рівномірний прямолінійний рух — це механічний рух, у ході якого за будь-які рівні інтервали часу тіло здійснює однакові переміщення.

Рівномірний прямолінійний рух

Слайд 4

Швидкість рівномірного руху

Швидкість рівномірного руху (v) — це фізична величина, що дорівнює відношенню шляху l, який подолало тіло, до інтервалу часу t, протягом якого цей шлях був подоланий:

Швидкість рівномірного руху. Формули

Формула швидкості. Чарівний трикутник

Одиницею швидкості руху в СІ є метр за секунду (м/с).

Переведення км за год в м за

Спідометр — прилад для прямого вимірювання швидкості руху тіла.

Окрім значення швидкість руху має напрямок, тобто, це векторна величина. Напрямок і значення швидкості руху тіла залежать від вибору системи відліку

Слайд 5

Закріплення набутих знань

Пройдіть інтерактивний тест «Рівномірний рух. Швидкість руху», побудований на основі контрольних запитань з підручника фізики 7 класу.

Тест "Рівномірний рух. Швидкість руху"

Контрольні запитання до онлайн уроку "Рівномірний рух. Швидкість руху" для очного та дистанційного навчання.

Слайд 6

Домашнє завдання

Вправи та завдання до онлайн уроку «Рівномірний рух. Швидкість руху», які вкаже ваш учитель фізики.

Наприклад, Вправа 8 (завдання 1, 2, 3) та Експериментальне завдання на ст. 63 за підручником «Фізика 7 клас, В. Г. Бар’яхтар, С. О. Довгий».


Запрошуємо школярів та вчителів приєднатися до спільноти Facebook "Дистанційне навчання: Фізика":

Перейти на сторінку в ФБ


Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!