21.09.2020 09:47
для всіх
2949
    
  3 | 4  
 © Дистанційне Навчання З Фізики

Траєкторія руху. Шлях. Переміщення

Траєкторія руху. Шлях. Переміщення 7 клас

Мета онлайн уроку: засвоєння учнями під час очного або дистанційного навчання нових знань про траєкторію руху, шлях та переміщення

Птахам дані крила, рибам – плавці, а людям, які живуть у природі, – вивчення і пізнання природи; ось їхні крила.
Х. Марті

Слайд 1

Актуалізація опорних знань. Онлайн перевірка знань

Пройдіть інтерактивний тест з попереднього уроку, щоб пригадати пройдений матеріал «Механічний рух. Відносність руху».

Тест "Механічний рух. Відносність руху"

Контрольні запитання до онлайн уроку "Механічний рух. Відносність руху" для очного та дистанційного навчання.

Слайд 2

Створіть асоціативний кущ з ключовим словом «Механічний рух».

Хто призабув, наводжу приклад асоціативного куща до слова «школа».

Асоціативний кущ до слова школа.

Слайд 3

Вивчення нового матеріалу «Траєкторія руху. Шлях. Переміщення»

Опрацьовуємо дистанційно параграфи §7 на сторінці 54-57 за підручником «Фізика 7 клас, В. Г. Бар’яхтар, С. О. Довгий». Для зручності, нижче ми виділили основні тези з матеріалу. Уважно прочитайте та запишіть їх в робочий зошит.

Розпочати варто з пояснювального відео по темі (дивитися з 5 хв 45 с).

PlayVideo YouTube

Слайд 4

Траєкторія руху

Траєкторія руху

Траєкторія руху — це уявна лінія, яку описує в просторі точка, що рухається.

Слайд 5

Шлях

Шлях

Шлях — це фізична величина, яка дорівнює довжині траєкторії.

Шлях позначають символом l.

Одиниця шляху в СІ — метр:

Одиниці вимірювання. Шлях

Слайд 6

Переміщення

Переміщення

Переміщення — це напрямлений відрізок прямої, який з’єднує початкове та кінцеве положення тіла. Одиниця переміщення в СІ — метр (м).

Позначають переміщення символом:

Одиниці вимірювання. Переміщення

Слайд 7

Закріплення набутих знань

Пройдіть інтерактивний тест «Траєкторія руху. Шлях. Переміщення», побудований на основі контрольних запитань з підручника фізики 7 класу.

Тест "Траєкторія руху. Шлях. Переміщення"

Контрольні запитання до онлайн уроку "Траєкторія руху. Шлях. Переміщення" для очного та дистанційного навчання.

А тепер доповніть асоціативний кущ вивченими на сьогоднішньому уроці термінами.

Слайд 8

Домашнє завдання

Вправи та завдання до онлайн уроку «Траєкторія руху. Шлях. Переміщення», які вкаже ваш учитель фізики.

Наприклад, Вправа 7 (завдання 1, 2, 3) та Експериментальне завдання на ст. 58 за підручником «Фізика 7 клас, В. Г. Бар’яхтар, С. О. Довгий».


Запрошуємо школярів та вчителів приєднатися до спільноти Facebook "Дистанційне навчання: Фізика":

Перейти на сторінку в ФБ


Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!