02.11.2020 21:40
для всіх
4939
    
  - | -  
 © Дистанційне Навчання З Фізики

Розв’язування задач з теми: Закони відбивання світла. Плоске дзеркало

Розв’язування задач з теми: Закони відбивання світла. Плоске дзеркало 9 клас

Мета онлайн уроку: закріпити знання під час очного або дистанційного навчання з теми «Закони відбивання світла. Плоске дзеркало»; продовжити формування вмінь і навичок учнів розв’язувати фізичні задачі, застосовуючи набуті знання

…Увечері я часто запитую себе: що хорошого сталося в тебе сьогодні? І мушу зауважити: хоч би яким тяжким не був день, все ж маленький сонячний зайчик завжди з’являється.
Еріх Марія Ремарк, «Мансарда мрій»

Слайд 1

Актуалізація опорних знань. Перевірка знань

Пройдіть інтерактивний тест з попереднього уроку, щоб пригадати пройдену тему. Це допоможе справитися з усіма поданими завданнями.

Тест "Відбивання світла. Закони відбивання світла. Плоске дзеркало"

Контрольні запитання до онлайн уроку "Відбивання світла. Закони відбивання світла. Плоске дзеркало" для очного та дистанційного навчання.

Слайд 2

Застосування набутих знань по темі «Закони відбивання світла. Плоске дзеркало»

Опрацьовуємо задачі в робочих зошитах. Якщо щось не виходить, значить треба повторити пройдений урок «Відбивання світла. Закони відбивання світла. Плоске дзеркало».

Розпочати урок варто з пояснювального відео

PlayVideo YouTube

Задача 1.

Чому пучок світла від фар автомобіля на запиленій дорозі краще видно?

Задача про фари автомобіля

Слайд 3

Задача 2.

Чому вікна будинків вдень здаються темніші?

Задача про темні вікна

Слайд 4

Задача 3.

Ви бачите обличчя дівчини у дзеркалі. Чи бачить і вона вас в цей момент?

Задача про дзеркало та оборотність світлових променів

Слайд 5

Задача 4.

Дівчина релаксує на березі озера та милується сонечком. Куди зміститься зображення Сонця, якщо вона встане? І куди почне переміщатися зображення, якщо вона почне віддалятися від водойми?

Задача про сонце у водоймі

Слайд 6

Задача 5.

Чому в калюжі бачимо лише силует пари?

Задача про тінь в калюжі

Слайд 7

Задача 6.

Перенесіть зображення в робочий зошит та добудуйте падаючі або відбиті промені. Виміряйте на запишіть кути відбивання та падіння.

Задача про падаючі та відбиті промені

Підказка: задача дуже подібна до домашнього завдання 3 з Вправи 10 підручника «Фізика 9 клас, В. Г. Бар’яхтар, С. О. Довгий».

Слайд 8

Задача 7.

Перенесіть зображення в робочий зошит та добудуйте падаючі та відбиті промені, враховуючи, що промінь відбивається від усіх трьох дзеркал.

Задача про промінь

Слайд 9

Задача 8 (№8 з вправи 11 за підручником «Фізика 9 клас, В. Г. Бар’яхтар, С. О. Довгий»).

Дівчинка дивиться у дзеркало, що висить на стіні під невеликим кутом.

1) Побудуйте зображення дівчинки у дзеркалі.

2) Знайдіть графічно, яку частину свого тіла бачить дівчинка; область, із якої дівчинку видно повністю.

3) Які спостерігатимуться зміни, якщо дзеркало поступово затуляти непрозорим екраном?

Задача про дівчинку та дзеркало

Слайд 10

Домашнє завдання

Вправи до онлайн уроку «Розв’язування задач з теми: Закони відбивання світла. Плоске дзеркало», які вкаже ваш учитель фізики.

Наприклад, Вправа 11, завдання 8 (розв’яжіть повторно, але спочатку змініть кут дзеркала) за підручником «Фізика 9 клас, В. Г. Бар’яхтар, С. О. Довгий».


Запрошуємо школярів та вчителів приєднатися до спільноти Facebook "Дистанційне навчання: Фізика":

Перейти на сторінку в ФБ


Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!