04.02.2021 18:28
для всіх
4789
    
  3 | 3  
 © Дано:

Вправа № 31

7 кл, фізика, Бар’яхтар, Довгий

Розв’язки задач з Вправи № 31 з підручника фізика 7 клас (В. Г. Бар’яхтар, Ф. Я. Божинова, С. О. Довгий, О. О. Кірюхіна). Подані відео-підказки до завдань (1, 2, 3, 4, 5, 6, 8) допоможуть перевірити правильність виконання домашнього завдання.

Щоб отримати повний доступ до відповідей ГДЗ без обмежень спочатку підпишіться на youtube-канал "Дано:"

Підписатися на Дано

Пам’ятай, розв’язки з ГДЗ (Готові Домашні Завдання) треба використовувати лише як підказки.

Вправа № 31 до §31 «Потужність»

1. Першокласник і одинадцятикласник за однаковий час піднялися сходами з першого поверху на другий. Хто з них розвинув під час руху більшу потужність?

Відповідь:

Більшу потужність розвинув одинадцятикласник, адже робота в обох випадках йшла на подолання сили тяжіння, яка в другому випадку більша, адже старшокласник важчий.


2. Хлопчик, піднімаючись сходами, розвинув потужність 160 Вт. Яку роботу виконав хлопчик за 20 с?


PlayVideo YouTube

3. За який час двигун автомобіля, розвиваючи потужність 150 кВт, виконає роботу 900 кДж?


PlayVideo YouTube

4. Рухаючись горизонтально ділянкою дороги, автомобіль під’їхав до підйому. Чи зміниться швидкість руху автомобіля за незмінної потужності двигуна?

Відповідь:

Так, зміниться, швидкість автомобіля зменшиться. Адже раніше робота складалася лише з подолання сили тертя, а тепер ще й сили тяжіння.


5. Загальна потужність двигунів літака становить 10 МВт. Визначте силу опору рухові, якщо літак рухається з незмінною швидкістю 720 км/год.


PlayVideo YouTube

7. На графіку (рисунок) подано залежність сили тяги мотоцикла від шляху, який він долає за 2 хв руху. Визначте середню потужність двигуна мотоцикла.

Рисунок до Вправи № 31 (7)


PlayVideo YouTube

8. «Три ущелини» — розташована в Китаї найпотужніша гідроелектростанція у світі. Вона може замінити 9 атомних електростанцій середньої потужності. Висота її греблі дорівнює 180 м, потужність водного потоку становить 22, 5 ГВт. Визначте об’єм води, що падає з греблі за хвилину.


PlayVideo YouTube

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!