04.02.2021 19:56
для всіх
4953
    
  3 | 4  
 © Дано:

Вправа № 32

7 кл, фізика, Бар’яхтар, Довгий

Розв’язки задач з Вправи № 32 з підручника фізика 7 клас (В. Г. Бар’яхтар, Ф. Я. Божинова, С. О. Довгий, О. О. Кірюхіна). Подані відео-підказки до завдань (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 9) допоможуть перевірити правильність виконання домашнього завдання.

Щоб отримати повний доступ до відповідей ГДЗ без обмежень спочатку підпишіться на youtube-канал "Дано:"

Підписатися на Дано

Пам’ятай, розв’язки з ГДЗ (Готові Домашні Завдання) треба використовувати лише як підказки.

Вправа № 32 до §32 «Механічна енергія. Потенціальна і кінетична енергія тіла»

1. Наведіть приклади тіл, які мають потенціальну енергію, і приклади тіл, які мають кінетичну енергію.

Відповідь:

Потенціальну енергію мають такі тіла: книга, яка лежить на столі; яблуко що висить на дереві; пружина механічного годинника, що заставляє його працювати.

Кінетичну енергію мають наступні тіла: куля, що вилетіла з пістолета; пташка, що летить над землею; камінь, що падає; м’яч, що летить у ворота.


2. Опишіть, як змінюється потенціальна енергія літака під час зльоту та посадки. Як змінюється його кінетична енергія?

Відповідь:

Під час зльоту літак не має потенціальної енергії, лише кінетичну, яку надають йому двигуни. А ось зі злетом потенціальна енергія збільшується. Кінетична ж енергія постійно присутня у літаку, якщо він рухається.


3. Обчисліть потенціальну енергію портфеля, який лежить на парті, відносно підлоги. Маса портфеля — 3 кг, висота парти — 80 см.


PlayVideo YouTube

4. Визначте кінетичну енергію велосипедиста масою 50 кг, який рухається зі швидкістю 10 м/с.


PlayVideo YouTube

5. Цеглина масою 5 кг має потенціальну енергію 20 Дж. На якій висоті над підлогою розташована цеглина, якщо за нульовий рівень узято поверхню підлоги?


PlayVideo YouTube

6. Тіло рухається зі швидкістю 7, 2 км/год. Визначте масу цього тіла, якщо його кінетична енергія становить 5 Дж.


PlayVideo YouTube

7. Під час баскетбольного матчу м’яч масою 400 г кинули в бік кільця. Визначте повну механічну енергію м’яча на висоті 3 м, якщо на цій висоті він рухається зі швидкістю 2 м/с. За нульовий рівень візьміть рівень підлоги спортивної зали.


PlayVideo YouTube

9. За графіком шляху (див. рисунок) визначте швидкість руху тіла. Відповідь подайте в метрах за секунду.

Рисунок до Вправи № 32 (9)


PlayVideo YouTube

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!