05.02.2021 11:07
для всіх
3551
    
  2 | 2  
 © Дистанційне Навчання З Фізики

Електричний струм. Електрична провідність металів. Дії електричного струму

Електричний струм. Електрична провідність металів. Дії електричного струму 8 клас

Мета онлайн уроку: ввести під час очного або дистанційного навчання поняття електричного струму; розповісти про умови його виникнення та існування; з’ясувати дії електричного струму

Чого б ти не навчався, ти навчаєшся для себе.
Петроній

Слайд 1

Актуалізація опорних знань. Перевірка знань

Розглянемо важливі питання, відповіді на які нам знадобляться для вивчення нового матеріалу. При дистанційному навчанні відповідаємо на усі подані завдання письмово.

Фронтальне опитування

1. Які частинки атома мають заряд та які види електричного заряду існують?

2. Чому провідники добре проводять електричний заряд? Назвіть речовини, які є провідниками.

3. Що таке електричне поле?

Слайд 2

Тепер спробуємо відповісти на наступне цікаве питання.


Дистанційне Навчання З Фізики цікавиться

  • Що станеться, якщо електрика зникне з нашого життя назавжди?
  • Відгукнутись

Слайд 3

Вивчення нового матеріалу «Електричний струм. Електрична провідність металів. Дії електричного струму»

Опрацьовуємо очно або дистанційно параграфи «Електричний струм. Електрична провідність металів» §23, «Дії електричного струму» §24 за підручником «Фізика 8 клас, В. Г. Бар’яхтар, С. О. Довгий» або §25, 27 «Електричний струм. Дії електричного струму», «Струм у металах» за підручником «Фізика 8 клас, П. Ф. Пістун, В. В. Добровольський». Пишемо конспект, головне виділене нижче.

При дистанційному навчанні урок варто розпочати з пояснювальних відео по темі.

PlayVideo YouTube

Слайд 4

Перехід електричного заряду

Електричний струм — це впорядкований рух заряджених частинок.

Електричний струм

Слайд 5

Умови виникнення та існування електричного струму

Умови виникнення та існування електричного струму

Для виникнення й існування електричного струму необхідна наявність вільних заряджених частинок та електричного поля, дія якого створює й підтримує їх напрямлений рух.

Слайд 6

Залежно від електричної провідності всі речовини умовно поділяють на провідники, діелектрики і напівпровідники.

Проскрольте таблицю вліво →

Речовини

Провідники

Діелектрики

Напівпровідники


Провідники та діелектрики

Провідники — речовини та матеріали, які добре проводять електричний струм.

Діелектрики — речовини та матеріали, які погано проводять електричний струм.

Слайд 7

Дії електричного струму

Під час проходження в провіднику електричний струм чинить теплову дію, магнітну дію, хімічну дію і світлову дію.

Дуже часто різні дії електричного струму виявляються одночасно.

Приклад теплової дії (нагрівання провідника)

Теплова дія електричного струму

Приклад магнітної дії (відхилення магнітної стрілки)

Магнітна дія електричного струму

Приклад хімічної дії (хімічне розкладення речовин)

Хімічна дія електричного струму

Приклад світлової дії (світіння лампи)

Світлова дія електричного струму

Тепер заповнимо таблицю, перемалювавши її в робочий зошит.

Проскрольте таблицю вліво →

Дія струму

Прояв дії

Приклади застосування

Теплова

Магнітна

Хімічна

Світлова

Механічна


Слайд 8

Дія електричного струму на організм людини

Ураження людини електричним струмом

Струм може викликати опік, судоми й навіть спричинити смерть. Тому перед тим, як користуватися будь-яким електроприладом чи пристроєм, слід уважно вивчити інструкцію до нього та неухильно її дотримуватися.

Уникаємо ураження струмом

Небезпечний електричний струм

Слайд 9

Закріплення набутих знань

Пройдіть інтерактивні тести онлайн уроку «Електричний струм. Електрична провідність металів. Дії електричного струму», побудований на основі контрольних запитань параграфа та додаткових завдань.

Тест "Електричний струм. Електрична провідність металів"

Контрольні запитання до онлайн уроку "Електричний струм. Електрична провідність металів" для очного та дистанційного навчання.

Тест "Дії електричного струму"

Контрольні запитання до онлайн уроку "Дії електричного струму" для очного та дистанційного навчання.

Слайд 10

Створіть асоціативний кущ з ключовим словом «електричний струм».

Хто призабув, наводжу приклад асоціативного куща до слова «школа».

Асоціативний кущ до слова школа.

Слайд 11

Домашнє завдання

Вправи до онлайн уроку «Електричний струм. Електрична провідність металів. Дії електричного струму», які вкаже ваш учитель фізики.

Наприклад, Вправа 23, завдання 1, 2, 3, 4 та Вправа 24, завдання 2, 3 за підручником «Фізика 8 клас, В. Г. Бар’яхтар, С. О. Довгий».

Наприклад, Завдання 25, вправа 2 та Завдання 27, вправа 2 за підручником «Фізика 8 клас, П. Ф. Пістун, В. В. Добровольський».


Запрошуємо школярів та вчителів приєднатися до спільноти Facebook "Дистанційне навчання: Фізика":

Перейти на сторінку в ФБ


Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 12.02.2024 11:48  Якубський Арсений => © 

 16.02.2021 08:49  Володя Тк => © 

Ми не зможемо дивитися телевізор,грати в телефон,сидіти допізна,будемо використовувати свічки та гасові лампи.