16.02.2021 16:16
для всіх
7556
    
  3 | 3  
 © Дано:

Вправа № 24

7 кл, фізика, Бар’яхтар, Довгий

Розв’язки задач з Вправи № 24 з підручника фізика 7 клас (В. Г. Бар’яхтар, Ф. Я. Божинова, С. О. Довгий, О. О. Кірюхіна). Подані відео-підказки до завдань (1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 9) допоможуть перевірити правильність виконання домашнього завдання.

Щоб отримати повний доступ до відповідей ГДЗ без обмежень спочатку підпишіться на youtube-канал "Дано:"

Підписатися на Дано

Пам’ятай, розв’язки з ГДЗ (Готові Домашні Завдання) треба використовувати лише як підказки.

Вправа № 24 до §24 «Гідростатичний тиск»

1. Тиск води на дно посудини в точці A дорівнює 200 Па (рисунок). Який тиск на дно створює вода в точці B? в точці C?

Рисунок до Вправи № 24 (1),  7 кл

Відповідь:

Згідно закону Паскаля, тиск в усіх трьох точках (А, В та С) буде однаковий та дорівнюватиме 200 Па.


2. Деякі любителі фрідайвінгу можуть занурюватися на глибину 100 м. Визначте, який найбільший гідростатичний тиск діє на пірнальників під час такого занурення.


PlayVideo YouTube

3. Якщо занурити палець у склянку з водою, не торкаючись її дна, чи зміниться сила тиску води на дно склянки? Якщо зміниться, то як?

Відповідь:

Тиск, а отже і сила тиску, зросте, адже занурений палець збільшить рівень води в стакані.


4. На якій глибині тиск у мастилі становить 8 кПа?


PlayVideo YouTube

5. У дві посудини налили до одного рівня однакову рідину (рисунок). Порівняйте тиски та сили тисків на дно посудин. Сформулюйте висновок.

Рисунок до Вправи № 24 (5),  7 кл

Відповідь:

Гідростатичний тиск в обох посудинах однаковий. А ось сила тиску більша в посудині 2, адже F=p∙S.


7. Наталка мешкає в триповерховому будинку на останньому поверсі. Чи вдасться їй прийняти душ, якщо насос, який стоїть на підлозі першого поверху, подає воду під тиском 80 кПа, висота одного поверху 3 м, а лійка душу розташована на висоті 1, 5 м від підлоги?

PlayVideo YouTube

8. Якою є маса дослідника (див. рисунок), якщо площа дотику подушки і дошки, на якій він стоїть, дорівнює 800 см2, а вода в трубці встановилася на висоті 1 м? Що треба зробити дослідникові, щоб, не нахиляючи трубку, вигнати майже всю воду назовні?

Рисунок до Вправи № 24 (8)


PlayVideo YouTube

9. Визначте силу, яка тисне на дно бочки в досліді Паскаля (див. рисунок), якщо висота води в трубці становить 4 м, а діаметр і висота бочки дорівнюють 0, 8 м. Визначте масу тіла, яке тиснутиме на дно бочки саме з такою силою, якщо площа дотику тіла і дна дорівнюватиме площі дна.

Рисунок до Вправи № 24 (9)



PlayVideo YouTube

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!