15.02.2021 19:43
для всіх
9624
    
  16 | 18  
 © Дано:

Вправа № 25

7 кл, фізика, Бар’яхтар, Довгий

Розв’язки задач з Вправи № 25 з підручника фізика 7 клас (В. Г. Бар’яхтар, Ф. Я. Божинова, С. О. Довгий, О. О. Кірюхіна). Подані відео-підказки до завдань (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7) допоможуть перевірити правильність виконання домашнього завдання.

Щоб отримати повний доступ до відповідей ГДЗ без обмежень спочатку підпишіться на youtube-канал "Дано:"

Підписатися на Дано

Пам’ятай, розв’язки з ГДЗ (Готові Домашні Завдання) треба використовувати лише як підказки.

Вправа № 25 до §25 «Атмосферний тиск і його вимірювання. Барометри»

1. Чи діє на рибок в акваріумі атмосферний тиск? Чому?

Відповідь:

Так, адже на поверхню води діє атмосферний тиск і він передається за законом Паскаля у всіх напрямкам, в тому числі і на рибок.


2. Чому вода піднімається, якщо її втягувати через соломинку?

Відповідь:

Воду піднімає атмосферний тиск, який перевищує тиск всередині соломинки під час втягування рідини.


3. Чому неможливо розрахувати атмосферний тиск за формулою p=ρgh, де ρ — густина повітря, а h — висота атмосфери?

Відповідь:

Чіткої границі атмосфера немає, її густина зменшується при збільшенні висоти, а ще стала g зменшується з підняттям над поверхнею Землі.


4. Подайте тиск 1 мм рт. ст. у паскалях.


PlayVideo YouTube

5. Подайте тиск 550 мм рт. ст. у кілопаскалях; тиск 93324 Па — у міліметрах ртутного стовпа.



PlayVideo YouTube

6. Поясніть, чому зі збільшенням висоти над рівнем моря атмосферний тиск зменшується.

Відповідь:

Тому що густина молекул зменшується, а отже зменшується кількість зіткнень на одиницю площі. До того ж висота повітряного стовпа зменшується, як і стала g, тобто гравітаційне притягання повітря.


7. На якій висоті розташований оглядовий майданчик телевізійної вежі, якщо атмосферний тиск біля підніжжя вежі становить 760 мм рт. ст., а на висоті майданчика — 740 мм рт. ст.?


PlayVideo YouTube

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!