27.04.2021 15:09
для всіх
8315
    
  10 | 10  
 © Дано:

Вправа № 4

PlayВправа № 4

10 кл, фізика, Бар’яхтар, Довгий

Розв’язки задач з Вправи № 4 з підручника фізика 10 клас (В. Г. Бар’яхтар, Ф. Я. Божинова, С. О. Довгий, О. О. Кірюхіна). Подані відео-підказки до завдань (1, 2, 3, 4, 5) допоможуть перевірити правильність виконання домашнього завдання.

Щоб отримати повний доступ до відповідей ГДЗ без обмежень спочатку підпишіться на youtube-канал "Дано:"

Підписатися на Дано

Пам’ятай, розв’язки з ГДЗ (Готові Домашні Завдання) треба використовувати лише як підказки.

Вправа № 4 до §4 «Основна задача механіки. Абетка кінематики»

1. Яку систему координат (одновимірну, двовимірну, тривимірну) ви оберете, описуючи такі рухи: підйом ліфта; рух човна по поверхні води; біг футболіста на полі; політ метелика; спуск спортсменки з гори на лижах?

Відповідь:

підйом ліфта – одновимірна;

рух човна по поверхні води – двовимірна;

біг футболіста на полі – двовимірна;

політ метелика – тривимірна;

спуск спортсменки з гори на лижах – тривимірна.

2. Назвіть декілька тіл відліку, відносно яких ви зараз рухаєтесь. У якому напрямку відбувається цей рух?

Відповідь:

Відносно центра Землі ми рухаємось в сторону обертання планети.

Відносно Сонця ми рухаємось в сторону руху планети.

Відносно автомобіля, що їде по дорозі, ми рухаємось в сторону протилежному його рухові.

3. Із яким тілом потрібно пов’язати систему відліку, щоб ваші шлях і переміщення в будь-який момент часу дорівнювали нулю? Чи зручною буде ця система відліку для опису вашого руху?

Відповідь:

Наприклад, зі смартфоном, який постійно знаходиться в кармані.

4. Автомобіль рухається на повороті дороги, який являє собою чверть дуги кола радіуса 20 м. Визначте шлях і модуль переміщення автомобіля за час повороту.

PlayVideo YouTube

5. Із повітряної кулі, що летить горизонтально, впав невеликий важкий предмет. Якою буде траєкторія руху цього предмета відносно кулі? відносно людини, яка спостерігає за рухом кулі, сидячи на галявині?

PlayVideo YouTube


PlayВправа № 4

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!