15.05.2021 14:46
для всіх
8811
    
  33 | 34  
 © Поліанна М

Енергія фізичного вакууму

Енергія фізичного вакууму

Всесвіт існує, як стан плоского вакууму, що володіє постійною щільністю енергії, яка характеризується значеннями трьох фундаментальних фізичних констант. Такий вакуум створює в кожній своїй точці поле відштовхування.

Плоский вакуум заповнений віртуальними частинками малих розмірів, на зразок коробки, заповненої дуже дрібним піском. Щільна упаковка матерії вакууму робить його нерухомим. Напруженість гравітаційного поля плоского матричного вакууму характеризується значенням гравітаційної сталої.

Сталість щільності матерії вакууму призводить до того, що енергія може переноситися вздовж такого вакууму тільки з постійною швидкістю, яка дорівнює швидкості світла, і тільки по прямолінійних траєкторіях.

Якщо в вакуумі з`являється джерело енергії, воно викликає незначні зміщення матерії (коливання) щільно упакованих частинок. Завдяки ізотропности простору плоского вакууму, коливання поширюються з однаковою швидкістю по всіх можливих напрямках, створюючи роздуваючий полярний об`єкт, як стан коливань віртуальних частинок плоского вакууму. Кожен сферичний шар коливаючих часток є носієм повної енергії джерела коливань.

Такий носій має вигляд тонкостінної тривимірної оболонки, що роздувається в плоскому чотиривимірному просторі. Таким об`єктом є і наш Всесвіт.

Процес роздування Всесвіту супроводжується зниженням щільності його енергії та щільності масової матерії. Це призводить до зниження напруженості її гравітаційного поля, що характеризує стан фізичного вакууму Всесвіту.

Напруженість гравітаційного поля фізичного вакууму (порожнього простору розтягуючого Всесвіту) характеризується зміною в часі значення сталої Хаббла.

Напруженість гравітаційного поля плоского матричного вакууму характеризується значенням гравітаційної постійної.

В даний час ці значення близькі одна до одної, що і характеризує сучасний стан Всесвіту, як такого, що знаходиться поблизу моменту переходу від стану розширення до стану стягування.


Запрошуємо школярів підписатися на канал youtube "Готові Домашні Завдання (ГДЗ): Фізика":

Перейти до ГДЗ на YouTube


Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!