26.05.2021 13:40
для всіх
5029
    
  16 | 16  
 © Дано:

Вправа № 1

7 кл, фізика, Бар’яхтар, Довгий

Розв’язки задач з Вправи № 1 з підручника фізика 7 клас (В. Г. Бар’яхтар, Ф. Я. Божинова, С. О. Довгий, О. О. Кірюхіна). Подані відео-підказки до завдань (1, 2, 3, 4, 5, 6) допоможуть перевірити правильність виконання домашнього завдання.

Щоб отримати повний доступ до відповідей ГДЗ без обмежень спочатку підпишіться на youtube-канал "Дано:"

Підписатися на Дано

Пам’ятай, розв’язки з ГДЗ (Готові Домашні Завдання) треба використовувати лише як підказки.

Вправа № 1 до §1 «Фізика — наука про природу. Фізичні тіла та фізичні явища»

1. Назвіть речовини, з яких складаються такі тіла: підручник, олівець, футбольний м’яч, склянка, автомобіль.

Відповідь:

підручник – дерево;

олівець – дерево;

футбольний м’яч – шкіра, повітря;

склянка – скло;

автомобіль – метал, резина, скло, шкіра.

2. Заповніть таблицю на основі наведеного речення.

Дослідник поклав шматок олова у сталеву посудину та розплавив його в полум’ї газового пальника.

Відповідь:

Проскрольте таблицю вліво →

Фізичне явище

Фізичне тіло

Речовина

Нагрівання

Сталева посудина

Олова

Плавлення

Шматок олова

Сталь


3. Визначте, про яке фізичне явище йдеться в кожному реченні.

Обертається гвинт м’ясорубки. Дріт нагрівся в полум’ї пальника.

Навколишній світ ми бачимо різнокольоровим.

Відповідь:

Обертається гвинт м’ясорубки – механічне явище.

Дріт нагрівся в полум’ї пальника – теплове явище.

Навколишній світ ми бачимо різнокольоровим – світлове явище.

4. Поміркуйте, які фізичні явища можна «побачити» в таких природних явищах: виверження вулкана; повінь; сходження снігової лавини; «падіння» зорі.

Відповідь:

виверження вулкана – механічні, звукові, світлові явища;

повінь – механічні явища;

сходження снігової лавини – механічні та звукові явища;

«падіння» зорі – світлове, теплове та механічне явища.

5. Наведіть приклади застосування фізичних знань у побуті.

Відповідь:

Капітан судна за допомогою GPS-навігатора, що працює на законах фізики, може відшукати дорогу додому так само, як і ми через автомобільний навігатор шукаємо незнайому вулицю. Смартфон, котрий побудований на тих же знаннях фізики, допомагає вчитися та розважатися, телефонувати до друзів та батьків, переглядати улюблені мультфільми.

6. Закономірності яких фізичних явищ треба знати, щоб створити автомобіль?

Відповідь:

Вивчення теплових та механічних явищ в першу чергу, хоча тут знадобляться знання фізики і з світлових явищ, і електромагнітних, і зі звукових.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!