25.05.2021 16:17
для всіх
5574
    
  4 | 4  
 © Дано:

Вправа № 10

10 кл, фізика, Бар’яхтар, Довгий

Розв’язки задач з Вправи № 10 з підручника фізика 10 клас (В. Г. Бар’яхтар, Ф. Я. Божинова, С. О. Довгий, О. О. Кірюхіна). Подані відео-підказки до завдань (1, 2, 3, 4, 6, 7) допоможуть перевірити правильність виконання домашнього завдання.

Щоб отримати повний доступ до відповідей ГДЗ без обмежень спочатку підпишіться на youtube-канал "Дано:"

Підписатися на Дано

Пам’ятай, розв’язки з ГДЗ (Готові Домашні Завдання) треба використовувати лише як підказки.

Вправа № 10 до §10 «Сила. Маса. Другий і третій закони Ньютона»

1. Завдяки інертності можна зекономити автомобільне пальне. Як і чому це можливо?

Відповідь:

Наприклад, при спуску з гори, можна вимикати двигун і автомобіль буде котитися за інерцією деякий час.

2. Чи буде рухатися візок (див. рисунок), якщо магніти досить потужні? Відповідь обґрунтуйте.

Відповідь:

Ні, це нагадує казку про барона Мюнхгаузена, котрий хотів себе витягнути з болота за чуба. Обидва тіла прикладені до візка, тому за третім законом Ньютона рух не можливий. Рух буде можливий, якщо магніти будуть приєднані до різних тіл.

3. Більярдна куля під дією двох взаємно перпендикулярних сил 0, 81 і 1, 08 Н набуває прискорення 5 м/с2. Визначте масу кулі.

PlayVideo YouTube

4. Із 1 січня 2018 р. в Україні діє закон, що обмежує швидкість руху транспортних засобів у населених пунктах 50 км/год, тоді як раніше було 60 км/год. У скільки разів сила удару в разі ДТП буде меншою, якщо шлях, який проходить транспортний засіб до зупинки, залишиться тим самим?

PlayVideo YouTube

6. Поясніть твердження: «Інертність — це властивість тіла, інерція — це явище природи».

Відповідь:

З підручника фізики за 7 клас, ми знаємо, що:

Інерція — це явище зберігання швидкості руху тіла за відсутності або скомпенсованості дії на нього інших тіл.

Інертність — властивість тіла, яка полягає в тому, що для зміни швидкості руху тіла внаслідок взаємодії потрібен час.

7. Хлопець масою 60 кг стрибає з висоти 1, 8 м. Із якою силою ноги хлопця вдаряться об землю, якщо він: 1) не зігнув коліна і час зупинки склав 0, 1 с? 2) зігнув коліна, внаслідок чого час зупинки збільшився в 10 разів?

PlayVideo YouTube

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!