29.05.2021 18:23
для всіх
1454
    
  2 | 2  
 © Дано:

Вправа № 7

8 кл, фізика, Бар’яхтар, Довгий

Розв’язки задач з Вправи № 7 за підручником фізика 8 клас (В. Г. Бар’яхтар, Ф. Я. Божинова, С. О. Довгий, О. О. Кірюхіна). Подані відповіді та відео-підказки до завдань (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7) допоможуть перевірити, чи правильно було виконане домашнє завдання.

Щоб отримати повний доступ до відповідей ГДЗ без обмежень спочатку підпишіться на youtube-канал "Дано:"

Підписатися на Дано

Пам’ятай, подані розв’язки з ГДЗ (Готові Домашні Завдання) треба використовувати лише як підказки.

Вправа № 7 до §7 «Випромінювання»

1. Чому опалювальні батареї краще фарбувати в темний колір?

Відповідь:

Темна поверхня краще випромінює тепло.


2. У який колір краще фарбувати фургони рефрижераторів?

Відповідь:

У білий, тоді вони менше будуть поглинати випромінювання Сонця.


3. Чому навесні забруднений сніг тане швидше, ніж чистий?

Відповідь:

Забруднений сніг краще поглинає випромінювання Сонця.


4. Узимку в неопалюваному приміщенні, вікна якого «дивляться» на південь, досить тепло. Коли таке може бути? Чому?

Відповідь:

Це можливе в сонячну погоду. Випромінювання Сонця може в такому випадку нагріти приміщення.


5. Для чого в термосах відкачують повітря між стінками колби, а поверхню колби роблять дзеркальною?

Відповідь:

Безповітряний простір є чудовою теплоізоляцією, стінки термоса в такому вигляді не вбирають і не виводять тепло назовні внаслідок теплопровідності та конвекції. А дзеркальний термос дозволяє виключити і випромінювання. Отже усі три види теплопередачі в термосі майже не працюють. Завдяки тому він довго зберігає теплі або холодні рідини не обмінюючись теплом з зовнішнім середовищем.


6. Атмосфера Землі прозора, тому сонячні промені проходять крізь атмосферу, майже не нагріваючи її. А завдяки чому нагрівається атмосферне повітря і від чого залежіть ступінь його нагрітості?

Відповідь:

Атмосфера нагрівається від поверхні Землі завдяки теплопровідності та конвекції. А ось сама поверхня нагрівається саме завдяки випромінюванню від Сонця.


7. Заповніть таблицю.

Відповідь:

Проскрольте таблицю вліво →

Фізична величини

Символ для позначення

Одиниця в СІ

Маса

m

кг

Температура

t

⁰C

Густина

ρ

кг/м3

Кількість теплоти

Q

Дж

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!