29.05.2021 14:18
для всіх
5490
    
  8 | 9  
 © Дано:

Вправа № 2

8 кл, фізика, Бар’яхтар, Довгий

Розв’язки задач з Вправи № 2 за підручником фізика 8 клас (В. Г. Бар’яхтар, Ф. Я. Божинова, С. О. Довгий, О. О. Кірюхіна). Подані відповіді та відео-підказки до завдань (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7) допоможуть перевірити, чи правильно було виконане домашнє завдання.

Щоб отримати повний доступ до відповідей ГДЗ без обмежень спочатку підпишіться на youtube-канал "Дано:"

Підписатися на Дано

Пам’ятай, подані розв’язки з ГДЗ (Готові Домашні Завдання) треба використовувати лише як підказки.

Вправа № 2 до §2 «Залежність розмірів фізичних тіл від температури»

1. Виберіть усі правильні закінчення речення.

Коли тіло охолоджується, то зменшується...

а) швидкість руху його частинок в) кількість частинок тіла

б) відстань між його частинками г) розміри частинок тіла

Відповідь:

Коли тіло охолоджується, то зменшується швидкість руху його частинок. (а)

Коли тіло охолоджується, то зменшується відстань між його частинками. (б)


2. Як зміниться об’єм повітряної кульки, якщо її перенести з холодного приміщення в тепле? Поясніть свою відповідь.

Відповідь:

Вона збільшиться в об’ємі, адже при нагріванні молекули повітря стануть рухатися швидше, що спричинить до збільшення тиску всередині кульки.


3. Згадайте дослід із мідною кулькою, яка в результаті нагрівання застрягає в кільці. Як змінилися внаслідок нагрівання об’єм, маса, густина кульки; середня швидкість руху частинок кульки?

Відповідь:

Об’єм кульки – збільшився. Маса – лишилась без змін. Густина – зменшилася. Середня швидкість руху частинок кульки – збільшилася.


4. Уявіть, що термометр для вимірювання температури на вулиці замість спирту заповнили водою. Чому такий термометр буде незручним?

Відповідь:

При температурі нуль градусів за Цельсієм чи нижче він замерзне та лопне. Також точність його буде гірша.


5. Чому на точних вимірювальних приладах зазначають температуру?

Відповідь:

Тому що при зміні температури будуть змінюватися покази внаслідок температурного розширення деталей приладу.


6. Що може трапитись, якщо налити в склянку окріп? Поясніть свою відповідь з точки зору теплового розширення тіл.

Відповідь:

Якщо склянка має товсті стінки, то скло не встигне повністю швидко нагрітися. Внутрішня частина скла почне стрімко розширюватися, а зовнішня – поступово, що призведе до руйнування – склянка лопне.


7. Металева кулька падає на підлогу з певної висоти. Які перетворення механічної енергії відбуваються під час падіння кульки? Куди «зникає» механічна енергія кульки після удару об підлогу?

Відповідь:

За законом збереження енергія вона нікуди не зникне. Потенціальна енергія під час падіння перетворюється в кінетичну. А під час удару уся кінетична енергія перетвориться на внутрішню або виконає роботу деформуючи кульку.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!