11.09.2021 19:49
для всіх
3691
    
  5 | 5  
 © Дано:

Вправа № 15

PlayВправа № 15

11 кл, фізика, Бар’яхтар, Довгий

Розв’язки задач з Вправи № 15 за підручником фізика 11 клас (В. Г. Бар’яхтар, Ф. Я. Божинова, С. О. Довгий, О. О. Кірюхіна). Подані відповіді та відео-підказки до завдань (1, 2, 3, 4, 5) допоможуть перевірити, чи правильно було виконане домашнє завдання.

Щоб отримати повний доступ до відповідей ГДЗ без обмежень спочатку підпишіться на youtube-канал "Дано:"

Підписатися на Дано

Пам’ятай, подані розв’язки з ГДЗ (Готові Домашні Завдання) треба використовувати лише як підказки.

Вправа № 15 до §15 «Магнітні властивості речовин. Діа-, пара- і феромагнетики»

1. Установіть відповідність між речовиною та значенням її відносної магнітної проникності.

1 Мідь 2 Нікель 3 Платина

А 0, 576 Б 0, 999994 В 1, 000265 Г 600

Відповідь:

1. – Б.

2. – Г.

3. – В.


2. Мідний і алюмінієвий циліндри однакової маси по черзі підвішують на пружині й розташовують між полюсами сильного електромагніту. У якому випадку пружина розтягнеться сильніше?

Відповідь:

Сильніше пружина розтягнеться з алюмінієвим циліндром, адже алюміній – парамагнетик, а мідь – діамагнетик.


3. Чому осердя електромагнітів виготовляють з магнітном’якої сталі?

Відповідь:

Для того щоб осердя електромагнітів мало змогу швидко розмагнічуватися.


4. Чому, на вашу думку, для характеристики магнітного поля атома використовують поняття магнітного моменту, адже жодних струмів усередині атома немає?

Відповідь:

Магнітний момент характеризує взаємодію атома з магнітним полем.


5. Останнім часом широко застосовують, зокрема в радіотехніці й автоматиці, ферити — магнітном’які неметалеві матеріали, які мають низку переваг перед металевими. Дізнайтеся, що це за матеріали і в чому їхні переваги.

Відповідь:

Дані матеріали мають ряд переваг: повільно розмагнічуються, працюють при високих температурах, стійкі до корозії, недорогі, мають відмінні діелектричні якості. Це все призвело до широкого використання феритів в радіотехніці.


PlayВправа № 15

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!