18.12.2021 20:52
для всіх
4603
    
  14 | 15  
 © Поліанна М

Побутові пристрої, що працюють за рахунок енергії сонячного випромінювання

Побутові пристрої, що працюють за рахунок енергії сонячного випромінювання

Ми знаємо, що такі вже буденні сонячні панелі можуть забезпечувати електроенергією цілі міста. В Україні навіть є величезні сонячні електростанції, що входять в ТОП-10 найбільших у Європі. А загалом частка сонячної електроенергії нашої країни на сьогоднішній день становить 6% від усієї енергетики. Але що з побутом, які пристрої працюють за рахунок енергії сонячного випромінювання у нас вдома?

Світильники для квітника чи туристична зарядка до смартфону? Можливо, калькулятор, якщо не загубився? Мабуть, на цьому все. Але якщо зайти на AliExpress, то там можна відшукати тисячі пристроїв, які прекрасно себе почувають на сонячному випромінюванні. Різноманітні веб-камери, ліхтарики, зарядні, а ще багато-багато дитячих іграшок, які можуть співати, їздити, світити. Але це лиш маленька частка даного ринку.

Звичайно, що сонячні панелі найбільш популярні, як окремі міні-електростанції, що активно й використовується. В бідних країнах Африки можна побачити такі міні-панелі, які виробляють достатньо енергії, щоб зарядити телефон, ноутбук, дозволити працювати модему та навіть включити телевізор. Аналогічно користуються сонячною енергетикою і у нас на орбіті космонавти. На міжнародній космічній станції саме сонячна енергетика є домінуючою. Хоча останні марсоходи вже мають ядерній двигуни, адже проблему з пилом там важко побороти. Але на орбіті це ідеальне рішення, адже там Сонце дає найкращий ефект.

Також зараз не здивуєш сонячною панеллю на даху автомобіля, на світлофорі чи навіть вуличному ліхтарю. За кордоном на кожному будинку стоїть сонячна панель, адже це доволі гарно економить сімейний бюджет та бюджет країни. І майбутнє на перші десятиліття точно відоме, альтернативна енергетика дуже скоро відкине приставку «альтернатива».


Запрошуємо школярів підписатися на канал youtube "Готові Домашні Завдання (ГДЗ): Фізика":

Перейти до ГДЗ на YouTube


Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 14.12.2022 18:41  incognito => © 

дякую велике, врятувала