18.12.2021 20:47
для всіх
9306
    
  19 | 21  
 © Поліанна М

Альтернативні джерела енергії

Альтернативні джерела енергії

Вітер, Сонце, енергія води чи тепло Землі, усе можна використати для своїх потреб. Просто потрібно вміти це правильно зробити. При цьому шкода на природу при використанні саме поновлювальної енергії мінімальна. Тому акцентувати увагу потрібно саме в цьому напрямку, що й роблять провідні країни світу, як і наша Україна.

Сонячна енергія

Один з найекологічніших та найефективніших методів добування електроенергії – добування її з сонячного проміння. Сонячне світло що падає на сонячні панелі, з великою ефективністю перетворюється в корисну енергію. Єдиний мінус, це неможливість добувати таким методом електроенергії вночі, в хмарні дні та в широтах, де короткий світловий день.

Енергія вітру

Вітряки людство використовує з давніх давен. Раніше – на млинах, тепер – на потужних вітрових електростанціях. Величезні вітрогенератори можуть цілі міста забезпечити електроенергією. Але й тут є мінуси, самі генератори доволі дорогі, шумні і потребують відповідного місця для їх розташування.

Енергія води

Гідроелектростанції в України вже давно побудовані і даний вид енергії активно використовується багатьма країнами, котрі мають потужні ріки. Але це ще не все, також часто використовують енергію припливів та відпливів. Але все це можливе лише в певних місцях планети та потребую великих територій для створення водосховищ під ГЕС, а також ще більших коштів для їх будівництва.

Тепло Землі

Геотермальне тепло чи тепло ґрунтових вод, усе це чудово зараз використовують так звані теплові насоси. І вже зараз є будинки, де опалення зимою чи охолодження влітку відбувається саме завдяки відбирання теплоти від Землі. Правда і ці методи поки що не поширенні, достатньо висока ціна не дозволяє в нашій країні це популяризувати.

Альтернативна енергетика – це майбутнє. Вона дозволяє економити без шкідливого впливу на природу. Весь світ вже переходить на поновлювальну енергетику, хоча це доволі дорога альтернатива в короткій перспективі, тому в нашій державі вона й менш популярна серед населення. Але зважаючи на довгі роки користування, це в будь-якій точці планети – економія коштів.


PlayАльтернативні джерела енергії


Запрошуємо школярів підписатися на канал youtube "Готові Домашні Завдання (ГДЗ): Фізика":

Перейти до ГДЗ на YouTube


Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 05.06.2023 21:32  MishaT05 => ©