22.12.2021 10:54
для всіх
6845
    
  18 | 18  
 © Поліанна М

Радіохвилі в нашому житті

Радіохвилі в нашому житті

Радіохвилі навколо нас. Куди ми не повернемо голову, скрізь вони.

Просинаємося зранку та перевіряємо телефон, який працює на радіохвилях в частотах 800, 900, 1800, 2100 та 2600 МГц. Вмикаємо телевізор, щоб почути новини, поки одягаємося. Сучасне цифрове телебачення працює з частотами в межах 400-800 МГц, а супутникове – близько 10000 МГц. Йдемо на кухню та підігріваємо бутерброди в мікрохвильовці, що працює на високих частотах 2450 МГц. Можливо, в цей час мама готує їжу, що створює електромагнітні хвилі з частотами близько 3-30 ТГц. Тепер виходимо на вулиці та йдемо до школи, де по дорозі нас супроводжують хвилі 100 Гц створені елетромережею міста чи села. При цьому нас постійно пронизують коливання від самої Землі на частотах 15 Гц.

Нас скрізь оточують електромагнітні хвилі, від них нікуди не втекти. Навіть якщо виїхати далеко у ліс, де немає цивілізації, нас всерівно буде переслідувати космічне випромінювання в діапазоні близько 10 ПГц. Та й будь-які тіла, що мають температуру, випромінюють коливання в районі 100 ТГц, як і ми самі. Але все має бути в міру.

Звичайно, ми не може втекти від радіохвиль, які створюють нейтронні зорі чи блискавки під час грози. Не втечемо ми й втекти від електромагнітних хвиль, що створюють атоми. Але їхній вплив на людський організм мінімальний. А ось сучасна техніка може й зашкодити. Смартфони, наприклад, активно випромінюють електромагнітні коливання, які в постійному на близькому контакті можуть спричиняти до різноманітних розладів у нашому організмі. Тому треба старатися берегти себе від таких зовнішніх впливів. Звичайно, ніхто не говорить, що не потрібно користуватися комп’ютерами чи телефонами, просто для розмови варто застосовувати гарнітури, а час самої роботи обмежувати. Особливо це важливо для молодого організму, що росте.

І радіохвилі можуть лишатися тільки корисними. Головне пам’ятати, що все добре в міру.


PlayРадіохвилі в нашому житті


Запрошуємо школярів підписатися на канал youtube "Готові Домашні Завдання (ГДЗ): Фізика":

Перейти до ГДЗ на YouTube


Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!