23.12.2021 09:43
для всіх
3317
    
  4 | 4  
 © Поліанна М

Засоби захисту від шумів у мегаполісах

Засоби захисту від шумів у мегаполісах

Звичним фоновим шумом для людини є рівень звукового тиску в межах до 35 дБ. При перевищенні цієї межі до 70 дБ погіршується самопочуття, ефективність праці, зменшується увага, уповільнюється реакція, може спостерігатися дратівливість та запаморочення. Якщо ж збільшити шум до рівня 120 дБ, це може привести до туговухості та враження серцево-судинної системи. При ще більшому навантаженні збільшується тиск на органи слуху, що в майбутньому сприятиме виникненню глухоти.

Зважаючи на постійний вплив у мегаполісах на слуховий апарат, потрібні відповідні засоби захисту, щоб його зменшити. Адже навіть невеликий, але постійний шум, приводить до розладів. Розглянемо засоби, які можуть посприяти зменшенню цих негативних впливів.

В першу чергу зменшення шумів досягається архітектурно-проектувальними засобами. Будинки, приміщення мають розроблятися згідно акустичних норм. Стіни, стеля мають поглинати шуми, а не посилювати чи відбивати їх. Різноманітні засоби звукоізоляції та віброізоляції можуть посприяти зменшенню зовнішнього звукового впливу. Також на шум впливає наповнення приміщень, адже це теж допомагає поглинати звукові коливання.

Якщо розглянути навіть звичайну квартиру у мегаполісі, то вона може стати не менш небезпечною, ніж велике підприємство чи завод. Але «тихе» багатокамерне пластикове вікно, утеплені звукоізольовані стіни, меблі, відповідні покриття підлоги та стелі, якщо все гарно підібрати, можна зробити дійсно тишу та домашній затишок. А це є спокій та здоров’я, як психологічне, так і фізичне.

Сучасні мегаполіси породили одну з головних проблем – шумове забруднення. Сукупність хаотичних звуків, кожен з яких має свою частоту та амплітуду, дуже сильно шкодять на людський організм. Тому боротьба з цією проблемою, не менш вагома, ніж боротьба із забрудненням навколишнього середовища викидами важких хімічних елементів та сміттям.


PlayЗасоби захисту від шумів у мегаполісах


Запрошуємо школярів підписатися на канал youtube "Готові Домашні Завдання (ГДЗ): Фізика":

Перейти до ГДЗ на YouTube


Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!