19.01.2022 11:28
для всіх
4300
    
  13 | 13  
 © Поліанна М

Зорові тренажери. Чому і як можна відновити зір

Зорові тренажери. Чому і як можна відновити зір

Окулярами-тренажерами для очей називають спеціальні окуляри з перфорацією (окуляри з дірочками), які використовують для тренування та покращення зору. Саме них мають на увазі в першу чергу, коли говорять про зорові тренажери.

Перфораційні окуляри дозволяють правильно розподілити навантаження між м`язами очей – розслабити перенапружені і навантажити ослаблені зони. Такі окуляри-тренажери дозволяють усунути втому очей, інколи ж і посилити гостроту зору. Їхній секрет – в особливому розташуванні отворів.

Самі перфораційні окуляри складаються з оправи, пластикової або металевої, та пластинок із чорної пластмаси замість лінз. У пластинах в певному порядку розташовані невеликі круглі дірочки. Коли людина носить такі перфоровані окуляри та розглядає предмети в маленькі обмежені отвори, зменшується пляма розсіювання на сітківці ока і це дозволяє збільшити глибину різкості зображення.

Коли використовувати окуляри-тренажери для очей

Перфораційні окуляри-тренажери підходять не всім, для їх застосування існують певні показання.

Вони здатні покращити зір і допомогти при:

  • перенапрузі очних м`язів – окуляри з дірочками допоможуть зняти втому очей після тривалої роботи за комп`ютером, читання або перегляду телевізора та позбутися симптомів подразнення, почервоніння, різання в очах, світлобоязні і навіть головного болю, спричиненого зоровою перевтомою;
  • короткозорості та далекозорості;
  • астигматизмі;
  • пресбіопії;
  • різної гостроти зору очей – анізометропії.

Окуляри-тренажери з перфорацією допоможуть зняти гострі симптоми порушень, наприклад, при перевтомі, і принести тимчасове полегшення, у деяких випадках дірчасті окуляри можуть допомогти у корекції захворювань. Однак варто враховувати, що використання таких тренажерів для очей може погано переноситися пацієнтами, особливо з астигматизмом, тому до їх застосування слід приступати з обережністю, попередньо порадившись з лікарем-офтальмологом.

Основні правила застосування окулярів-тренажерів для очей:

  • носити окуляри з дірочками потрібно не більше двох годин на день;
  • використовувати лише в умовах хорошої освітленості, адже вони обмежують надходження світла до очей;
  • не користуватися гострими та небезпечними предметами під час носіння дірчастих окулярів;
  • при використанні окулярів-тренажерів для зняття втоми очей їх слід надягати на 10 хвилин щогодини напруженої роботи (наприклад, при роботі за комп`ютером);
  • Для кращого ефекту під час носіння перфорованих окулярів для очей варто переводити зір на різні об`єкти, розглядати предмети на різних відстанях, а не дивитися в одну точку. З ними вільно можна займатися звичними речами та змушувати м`язи очей виконувати роботу.

За умови правильного використання окуляри-тренажери для очей можуть відновити нормальну роботу зору та позбавити багатьох неприємних симптомів.


PlayЗорові тренажери. Чому і як можна відновити зір


Запрошуємо школярів підписатися на канал youtube "Готові Домашні Завдання (ГДЗ): Фізика":

Перейти до ГДЗ на YouTube


Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!