17.11.2018 00:05
для всіх
475
    
  2 | 2  
 © Поліанна М

Біографія Ірини Вільде: Неприборкана

Біографія Ірини Вільде: Неприборкана

Історія життя та кохання видатної української письменниці Ірини Вільде

Українська письменниця, лауреат премії Івана Франка в 1935 році та Шевченківської премії в 1965 році за роман «Сестри Річинські», депутат Верховної ради УРСР 2-го скликання та авторка десятки романів та повістей. Що ще можна сказати про цю незвичайну жінку? Звичайно, що найкраще її життя розкриває її творчість. Саме твори письменниці показують багатогранність її, як людини, громадського діяча та розкривають її неприборканість. Адже саме так, «Неприборкана, Дика, Бурхлива» в перекладі з німецької звучить псевдонім Дарини Макогон – Vilde. Неприборкана в житті, коханні, творчості. Ніхто не міг заставити її робити щось проти її волі, але це ніяк не робило її самовпевненою, зовсім ні.

В біографії Ірини Вільде (Дарини Макогон) багато цікавий моментів, котрі заслуговують уваги сучасників. Як і її творчість, котра перекладена на багато мов і вже десятки років вражає драматизмом, ліричністю, філософією та історичною достовірністю. В фільмі серіалу «Гра долі» дуже влучно розкривається головний життєвий шлях письменниці сучасної доби та її історію кохання.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!