27.07.2019 00:29
для всіх
2331
    
  - | -  
 © Поліанна М

Мій тато – будівельник

Мій тато – будівельник

У віршах відомого дитячого поета ми читаємо з ранніх років, що важливі і потрібні всі професії. Особливо ті, якими володіють наші батьки.

Особисто я пишаюся моїм татом. Він будівельник. Це дуже потрібна робота. Батько будує будинки, в яких потім будуть жити люди. Це не так просто, як скласти вежу з кубиків. Необхідно враховувати різні чинники, грамотно розраховувати параметри. Адже від якості будівельних матеріалів, а також особливостей будови залежить життя і здоров`я майбутніх мешканців.

Мій батько розумний і сильний. Свої професійні навички, знання він використовує не тільки на роботі, але і вдома. Він власноруч спроектував, а потім побудував нашу дачу. Я завжди звертаюся до тата за допомогою.

Одного разу взимку біля свого будинку я з хлопцями ліпив зі снігу фігури казкових персонажів і різних тварин. Раптом я побачив, як в сторону дороги почали збігатися коти і кішки. Ми з хлопцями спочатку не розуміли в чому справа, потім з`ясувалося, що коти збігаються через птахів, які прилетіли клювати пшеницю, ту, що ненавмисно розсипала вантажівка, яка проїжджала поряд. Нам стало шкода пташок, адже на них можуть напасти хижаки, і ми вирішили побудувати для них їдальню.

Ми не знали що для цього потрібно. І трохи розгубилися. Я вирішив звернутися до тата. Він багато чого вміє робити. Навесні ми з ним робили шпаківні. А потім спостерігали як шпаки заселялися в наші будиночки. Батько допоміг нам спорудити відмінну годівницю. Тепер ми теж вміємо будувати будинки, але поки тільки маленькі – для птахів.

В майбутньому, я теж хочу стати будівельником, як тато. Думаю, це хороша і корисна професія.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!