14.08.2019 21:04
для всіх
28172
    
  76 | 80  
 © Поліанна М

Робити добро це просто

Робити добро це просто

Творити добро і робити добрі справи і вчинки простіше простого. Це не вимагає від людини ніяких надприродних зусиль. Потрібно тільки слідувати за велінням свого серця і, роблячи щось хороше, думати про те, як приємно це буде для іншої людини.

Робити добро – це допомогти бабусі чи дідуся перейти через дорогу, це заступитися за того, над ким знущаються. Зробити добру справу – це допомогти людині піднятися, це віддати зголоднілій бездомній тварині свою котлетку. Доброта – це веління душі, коли ти просто не можеш вчинити інакше, окрім як допомогти своєму другові, мамі чи татові, а може навіть і просто сторонній людині, якій потрібна допомога.

Робити добро не важко, адже для цього не потрібно витрачати купу грошей або багато сил, для цього просто не варто бути байдужим до чужих проблем. Адже в більшості випадків перехожі, бачачи, що людина потрапляє в біду, наприклад, малюк падає на вулиці і розбиває коліно, просто пройдуть повз. Звичайно, адже турбота за малюком лежить цілком на його батьках. Але добра людина просто не зможе пройти повз нього – він підійде, підніме, посміхнеться і витерши сльози дитини, скаже йому кілька заспокійливих слів.

Зробити це буде простіше простого, тільки чомусь ми все більше черствіємо серцем і відгороджуємо себе від проблем інших людей. Але ж так само не можна! Потрібно намагатися бути більш людяним до інших людей, і тоді оточуючі теж стануть трохи добрішими. Так і вийде круговорот добра на світі. Адже навіть звичайнісінька щира посмішка – це теж добро, бо як співається в одній дитячій пісеньці: «Від посмішки похмурий день світліше ...». А це значить, що посміхнувшись сумуючій людині, ви зробите йому добру справу, яка вам не коштуватиме нічого, а для когось стане світлим промінчиком у важкий день.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 27.02.2021 16:54  Світлана => © 

Дуже дуже гарний

 10.02.2021 19:40  BEASTSVEK => © 

Дякую, ви дуже мені допомогли.