15.08.2019 20:55
для всіх
268
    
  1 | 1  
 © Поліанна М

Іронія і сміх – зброя і ліки

Іронія і сміх – зброя і ліки

Античний театр підніс нам цінний дар – іронію. Це вона з категорій естетики, яка взяла свій початок з античної риторики. За допомогою цього дару багато людей здатні смішне піднести в прихованій формі, зрозумілою не всім, але при цьому простій і відкритій. Це наче форма інтелігентного гумору, і тільки «обдаровані» здатні висловлюватися цією «мовою». Іронія і сарказм – властивість натури і душі людини.

Іронія дала потужний поштовх розвитку літературного стилю. Тепер простіше стало висловлювати смішне, простіше відкрити людям таємниці, які приховані під іронічними висловами. У повсякденному житті складно знайти людину, яка вживає в своєму спілкуванні іронію. Однак, вона все ж залишається частиною цього життя. І це, скоріше, можна пояснити тим, що в сучасному світі у людей пропадає бажання користуватися інтелектом. Ніби всі знову вирішили повернутися до витоків.

Що ж таке сміх? Це емоції і почуття, які допомагають нам жити, розвиватися і дружити. Сміх – це «ліки», які, як кажуть вчені, «продовжують життя». Притому, іронія і сміх невід`ємні, тому як іронія допомагає в літературі висловити прихований гумор і глузування, а сміх допомагає нам пережити неприємні і сумні моменти нашого життя.

Чому ж кажуть, що іронія – це зброя? Все просто, за допомогою простих слів, замаскованої кпини, можна висміяти вчинки людей, розповісти про щось, не використовуючи прямого пояснення. З дуже давніх часів таке звернення до людей через літературу стало зброєю в руках письменників і літераторів. Сміх же, як ліки, допомагає нам у скрутну хвилину не здаватися і прийняти все, що приготовлено нам долею.

У сучасному світі навіть придумані спеціальні терапевтичні сеанси, на яких проводяться «уроки сміху» або «сміхотерапію». Але, в якомусь сенсі, поняття іронія і сміх дуже близькі, тому що допомагають краще розкрити людську сутність.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!