16.08.2019 10:13
для всіх
1202
    
  3 | 3  
 © Поліанна М

Природа і людина в сучасному світі

Природа і людина в сучасному світі

Людина і природа існують пліч-о-пліч з самого створення світу. Земля і природа давали та дає людині їжу, допомагає втамувати спрагу, тішить її погляд навесні морем красивих квітів, влітку запрошує людей відпочити в тіні дерев, а восени отримати насолоду від краси багряного листя, котре шурхотить під ногами.

Але, на жаль, розвиваючись, людство все далі віддаляється від природи. Ми проводимо час не в лісі, а за комп`ютерами в інтернеті, будуються заводи, через які щомиті в повітря викидається маса забруднюючих елементів, забруднюється вода, засмічується грунт, який дає життя безлічі рослин, забруднюється саме повітря, яким ми дихаємо. А скільки тварин було винищено людиною в гонитві за грошима, скільки всього живого було занесено в Червону книгу через вимирання!

Звичайно, ми не можемо всі разом вступити в партію «Зелених», різко стати вегетаріанцями або відмовитися носити шубки з тваринного хутра. Але все ж ми повинні постаратися зробити те, що в наших силах, щоб зберегти природу первозданною і прекрасною. Просто варто розуміти, що природа вона жива і якщо ми хочемо користуватися її благами, то варто відноситися до неї з любов`ю і повагою.

А це означає, що йдучи по вулиці не можна зірвати з дерева гілочку, кидати сміття, після пікніка на природі варто ретельно загасити багаття і прибрати галявину. Ці правила зовсім не складні, і якщо кожен з нас буде їх виконувати, то тим самим ми зробимо нехай невеликий, але все ж таки відчутний внесок в збереження природи. Просто нам не варто вважати себе царями планети, а треба прагнути стати її другом, який піклується про все, що нас оточує. І тоді, навіть через багато-багато років наші пра-пра-правнуки будуть купатися у чистій річці, дихати свіжим повітрям, милуватися чудовими квітами і бігати босоніж по смарагдовій траві...

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!