18.09.2019 20:19
для всіх
7744
    
  25 | 26  
 © Поліанна М

Чи легко бути добрим?

Чи легко бути добрим?

Все життя ми боремося між добром і злом. У більшості випадків перемагає добро, так як його в світі більше.

Від народження ми всі добрі, це з часом накопичуються різні образи, серце замерзає від повсякденного, нелегкого побуту. Але в оточенні добрих людей, ми починаємо відтавати, вчимося протистояти жорстокій реальності. З народження ми пізнаємо, що погано, а що добре. Один ще в дитинстві зрозуміє, що за добро треба платити тим же, а інший все життя проживе і не зрозуміє простої істини. Поняття і прояв доброти кожен розуміє по-різному. Де добро цінується і бережеться, там воно зберігається, накопичується і примножується.

Бути добрим – з розумінням стався до оточуючих, рахуйся і поважай думку інших. У нашому світі це не завжди вдається легко. І часто добрій людині доводиться важко, тому що вона звикла дарувати людям ласку і турботу, а не робити всякі гидоти. З доброю людиною приємно дружити, спілкуватися, вони притягують до себе інших. Не впускайте можливості, щоб зробити що-небудь хороше. Усвідомлення того, що ти зробив комусь добро, вже робить тебе добрішим.

Добра людина не злиться, не вміє ненавидіти людей, намагається у всьому бачити тільки хороше. Допомагає ближнього без будь-якої користі. Не варто звертати увагу, як поводяться інші з тобою, кожен відповідає сам за свої вчинки. Головне, як поступиш ти, в тій чи іншій ситуації.

Доброта нікому не шкодить. У добрих людей багато друзів, до яких вони можуть при потребі звернеться за допомогою.

Будь до людей трішки добрішим

Тобі піднесеться це у стократ.

Світ навколо стане веселішим, 

А ти душею станеш враз багач.

Робіть маленькі вчинки: допоможіть безпорадній бабусі перейти дорогу в галасливому місті, відженіть гавкаючого собаку від малої дитини. Будь-яка зроблена дрібниця для когось – цілий подвиг.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 03.02.2021 19:39  Єва => © 

Мені дуже сподобалося це дуже найкращий твір який я бачила дуже Я навіть не знаю що сказати мамі іди сюда твір знайшла все життя ми беремося між боремося з між добром і злом у більшості випадків перемагає добро Так його у світі більше від народження ми всі добрі це з часом накопичуються різними образ дві образи образи там є наголос образOh my God

 14.12.2020 21:05  Vlagoman => © 

Погано бо мені треба спераючись на твір чи легко бути добрим