16.11.2019 20:03
для всіх
14345
    
  30 | 31  
 © Поліанна М

Історія фотографії

Історія фотографії

Скільки фотографій існує на планеті? А скільки фотографій робить все людство кожен день? Весільний фотограф сьогодні може зняти стільки кадрів за один день, скільки його колега в 1880-х роках на протязі цілого року. Історія фотографії – це дивовижна подорож в минуле, яке бере початок з тих часів, коли ще не було ні електрики, ні навіть лінз.

Сучасна камера

До сьогодні людство створило близько чотирьох трильйонів фотографій. Ми використовуємо камери щодня не лише для увіковічення особливих моментів у житті, але просто для розваги. Фотографії та камери значною мірою змінили наше життя.

Коли ми подорожуєте або переїжджаєте в іншу країну, фотографія дозволяє нашим друзям і родичам миттєво створити візуальний зв`язок з нашим новим оточенням. Це своєрідний блокнот з функцією миттєвого запам`ятовування інформації.

Художники – перші фотографи

Еволюція фотографії почалася в той момент, коли люди почали малювати реалістичні картинки для фіксації природи, тварин, міст, осіб і їх оточення в такому вигляді, якими вони є насправді.

Вперше реалістичні зображення стали з`являтися в часи Платона в Стародавній Греції. Перша спроба вловити момент пройшла з використанням так званої, камери-обскура. У ній немає плівки, лише стінка з маленьким отвором. Світло, яке проходило крізь цей отвір, створювало зображення на стінці позаду нього.

Фотохімічний ефект

Десь між 1200 і 1600 роками вчені виявили безліч хімікатів на основі срібла і отримали з`єднання – нітрат срібла, яке виявилося світлочутливим. Це явище було названо фотохімічним ефектом. Вся інформація, зібрана протягом цих років, була структурована Вільгельмом Холмбергом в 1694 році.

Дагеротип

На рубежі XVIII століття люди почали розширювати дослідження Холмберга, розробляючи і вивчаючи власні методи. Вони помістили лінзу в отвір в стіні і провели інші експерименти в цьому напрямку. У 1826 році Джозефу Ніпсу прийшла в голову ідея щодо способи створення перманентної фотографії. Для виконання першого знімка треба було вісім годин роботи. Тринадцять років по тому його наступник винайшов дагеротип. Це дозволило скоротити процес створення фото від 8 годин до декількох хвилин. Фотографії стали називатися пластинками.

Сухі пластинки Kodak

Джон Гершель винайшов скляний негатив в 1839 році. Цікавий факт, який слід враховувати, в той час процес створення фотографії займав близько двох хвилин, але весь цей час треба було сидіти абсолютно нерухомо. Тому часто цьому допомагала спеціальна скопа, яка знерухомлювала голову. Так почалася історія портретної фотографії.

«Ви натискаєте на кнопку, а ми робимо все інше»

Через п`ятнадцять років після інновацій Гершеля, Джордж Істмен розробив сухий гель на папері, який назавжди змінив історію фотоіндустрії. Це був попередник плівки, який моментально ввійшов в ужиток фотографів протягом наступних 50 років. Це був той час, коли Kodak створив свій знаменитий лозунг: «Ви натискаєте на кнопку, а ми робимо все інше».

Перша 33-мм камера

Перша 33-міліметрова камера була винайдена в 1924 році. Цей момент став справжньою революцією для фотографії. Вперше в історії камера була настільки маленькою і легкою, що кожна людина могла покласти її до власної кишені.

Наступний прорив стався в 1949 році, коли з`явилася перша дзеркальна камера з одним об`єктивом (SLR). Дуже швидко вона стала стандартом для професійних фотографів.

Цифрова ера

З цього моменту все стало розвиватися семимильними кроками. Перша камера Polaroid з`явилася в 1963 році, 1985 рік відзначився в календарі винаходом автофокусу, а в 1990-х роках почалася цифрова ера. Оскільки плівка стала більше не потрібна в цифровій області, Kodak припинив провадження плівкових камер в 2004 р.

Суть справи

Історія фотографії включає в себе безліч захоплюючих історій і безліч різних експериментів з минулого. Цей винахід не тільки полегшив роботу художників, а й змінив візуальну реальність в принципі. Феномен фотографії в корені трансформував мислення багатьох письменників, поетів, композиторів та інших людей минулого.


Запрошуємо школярів підписатися на канал youtube "Готові Домашні Завдання (ГДЗ): Фізика":

Перейти до ГДЗ на YouTube


Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 07.12.2021 01:45  Тимоха => © 

Матеріал хороший мені сподобалася, але мінус втому що мій вчитель не любить коли мало написав.