13.04.2021 20:19
для всіх
1908
    
  - | -  
 © Дистанційне Навчання З Фізики

Розв’язування задач з теми: Постулати Бора

Розв’язування задач з теми: Постулати Бора 11 клас

Мета онлайн уроку: закріпити знання під час очного або дистанційного навчання з теми «Постулати Бора»; формувати навички та вміння розв’язувати фізичні задачі, застосовувати отримані знання про постулати Бора та фізичні основи квантової механіки

Навчання мистецтву розв’язувати задачі – це виховання волі.
Д. Пойя

Слайд 1

Актуалізація опорних знань. Перевірка знань

Перед початком розв’язування задач, важливо пригадати пройдений матеріал, тому обов’язково пройдіть інтерактивний тест з попереднього уроку, щоб пригадати вивчений матеріал про «постулати Бора» та «енергетичні рівні атома».

Тест "Дослід Резерфорда. Постулати Бора. Енергетичні рівні атома"

Контрольні запитання до онлайн уроку "Дослід Резерфорда. Постулати Бора. Енергетичні рівні атома" під час дистанційного навчання.

PlayVideo YouTube

Слайд 2

Застосування набутих знань по темі «Розв’язування задач на постулати Бора»

Опрацьовуємо очно або дистанційно задачі в робочих зошитах.

Задача 1

Атом Вольфраму внаслідок поглинання кванта світла з довжиною хвилі 1.45·10-10 м переходить з одного стаціонарного стану в інший. На скільки та як змінилася енергія атома?

Підказка: Пригадуємо один з постулатів Бора та формулу хвилі.

Слайд 3

Задача 2

На малюнку зображено схему енергетичних рівнів атома Гідрогену і значення енергій у стаціонарних станах. Яка енергія випромінюється під час переходу атома з першого збудженого стану в основний, з другого збудженого стану в перший та з другого збудженого стану в основний?

Підказка: Підглянути розв’язок можна в третій задачі з відео з попереднього уроку «Дослід Резерфорда. Постулати Бора. Енергетичні рівні атома».

Схема енергетичних рівнів атома Гідрогену

Слайд 4

Задача 3

Для йонізації атома Нітрогену необхідно надати енергію в 14.53 еВ. Визначте частоту хвилі випромінювання, яка спричинить йонізацію атома.

Підказка: Підглянути розв’язок можна в четвертій задачі з відео з попереднього уроку.

Слайд 5

Домашнє завдання

Вправи до онлайн уроку «Розв’язування задач на постулати Бора», які вкаже ваш учитель фізики.

Наприклад, Вправа 36, завдання 4, 6 за підручником «Фізика 11 клас, В. Г. Бар’яхтар, С. О. Довгий».


PlayРозв’язування задач з теми: Постулати Бора


Запрошуємо школярів та вчителів приєднатися до спільноти Facebook "Дистанційне навчання: Фізика":

Перейти на сторінку в ФБ


Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!